Curd od limuna - namaz za doručak i nadjev za slastice

Nešto slatko by Katarina
U hladnjaku se isplati imati staklenku s domaćim curdom od limuna...
Vidi originalni članak

Curd od limuna je podatna krema od jaja i citrusa, u ovom slučaju limuna, koja služi kao nadjev za brojne deserte, ali i namaz za doručak.

Priprema je kratka, u steriliziranoj staklenci može stajati nekoliko tjedana, a primjena je zaista široka. Svakako isprobaj!

 

Nešto slatko by Katarina Domaći namaz od lješnjaka kojem je teško odoljeti

 

Druge recepte potraži na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina!

 

nešto slatko by katarina Guštaj u hrskavim štangicama s hrpom čokolade

 

Sastojci:

  • 2 jaje
  • 2 žutanjka
  • 120 g šećera
  • 5 g limunske kiseline
  • naribana korica limuna
  • 100 g maslaca

Priprema:

  1. Jaje, žutanjke, limunsku kiselinu, koricu limuna i šećer izradite pjenasto pa im dodajte maslac narezan na listiće.
  2. Sve stavite na paru i miješajući kuhajte dok smjesa ne postane glatka (cc 8/10 min).
  3. Dobivenu kremu stavite u sterilizirane posudice i stavite u hladnjak. Stajati mogu i dva do tri tjedna u hladnjaku.

Uživajte u ovom savršenom namazu. U slast!

Posjeti Gastro.hr