Kolumne 05. srpnja 2020.

Curd od limuna - namaz za doručak i nadjev za slastice

Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
U hladnjaku se isplati imati staklenku s domaćim curdom od limuna...

Curd od limuna je podatna krema od jaja i citrusa, u ovom slučaju limuna, koja služi kao nadjev za brojne deserte, ali i namaz za doručak.

Priprema je kratka, u steriliziranoj staklenci može stajati nekoliko tjedana, a primjena je zaista široka. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... Domaći namaz od lješnjaka kojem je teško odoljeti Kolumne

 

Druge recepte potraži na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina!

 

Možda vas zanima... Guštaj u hrskavim štangicama s hrpom čokolade Kolumne

 

Sastojci:

  • 2 jaje
  • 2 žutanjka
  • 120 g šećera
  • 5 g limunske kiseline
  • naribana korica limuna
  • 100 g maslaca

Priprema:

  1. Jaje, žutanjke, limunsku kiselinu, koricu limuna i šećer izradite pjenasto pa im dodajte maslac narezan na listiće.
  2. Sve stavite na paru i miješajući kuhajte dok smjesa ne postane glatka (cc 8/10 min).
  3. Dobivenu kremu stavite u sterilizirane posudice i stavite u hladnjak. Stajati mogu i dva do tri tjedna u hladnjaku.

Uživajte u ovom savršenom namazu. U slast!

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.