Curd od limuna je podatna krema od jaja i citrusa, u ovom slučaju limuna, koja služi kao nadjev za brojne deserte, ali i namaz za doručak.
Priprema je kratka, u steriliziranoj staklenci može stajati nekoliko tjedana, a primjena je zaista široka. Svakako isprobaj!
Druge recepte potraži na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina!
Sastojci:
- 2 jaje
- 2 žutanjka
- 120 g šećera
- 5 g limunske kiseline
- naribana korica limuna
- 100 g maslaca
Priprema:
- Jaje, žutanjke, limunsku kiselinu, koricu limuna i šećer izradite pjenasto pa im dodajte maslac narezan na listiće.
- Sve stavite na paru i miješajući kuhajte dok smjesa ne postane glatka (cc 8/10 min).
- Dobivenu kremu stavite u sterilizirane posudice i stavite u hladnjak. Stajati mogu i dva do tri tjedna u hladnjaku.
Uživajte u ovom savršenom namazu. U slast!