Kolumne 21. lipnja 2020.

Domaći namaz od lješnjaka kojem je teško odoljeti

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite namaz od lješnjaka ili LHCF Nutellu koju bez grižnje savjesti možete ugrabiti žlicom i pojesti kada god se sjetite.

Priprema ovog domaćeg namaza od lješnjaka je neopisivo jednostavna. Samo stavite sve u blender i dobit ćete namaz koji će vas oduševiti.

 

Možda vas zanima... Krafne s bavarskom kremom - omiljene bucke u novom izdanju Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Focaccia na još bolji način - meka, prozračna i slasna! Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Potrebno vam je:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 50 g mascarponea
  • 70 g čokolade s 90% kakaa
  • 60 g kokosove masti
  • 100 g lješnjaka
  • stevije po želji

Postupak pripreme:

  1. Prije svega tostirajte lješnjake. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na 20-tak minuta.
  2. Nakon što lješnjake izvadite iz pećnice odmah ih stavite u blender i meljite ih dok ne dobijete masu nalik pasti. Pastu od lješnjaka ostavite u posudi od blendera i krenite na drugi postupak.
  3. U posudu stavite vrhnje za šlag, steviju (količina po želji), kokosovu mast i čokoladu natrganu na komadiće.
  4. Posudu stavite na laganu vatru i uz stalo miješanje rastopite sve sastojke. Rastopljene sastojke stavite u posudu od blendera u kojoj je pasta od lješnjaka i sve skupa miksajte otprilike pet minuta ili dok ne vidite da su se sastojci sjedinili te da ste dobili masu nalik kremi.
  5. Na kraju u kremu dodajte i mascarpone i ponovno sve izblendajte tek toliko da se sastojci povežu.
  6. Dobiveni zdravi namaz stavite u staklenku i pospremite u hladnjak. Tako dobiveni namaz možete čuvati i do dva tjedna u hladnjaku.

Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.