Kolumne 21. lipnja 2020.

Domaći namaz od lješnjaka kojem je teško odoljeti

Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite namaz od lješnjaka ili LHCF Nutellu koju bez grižnje savjesti možete ugrabiti žlicom i pojesti kada god se sjetite.

Priprema ovog domaćeg namaza od lješnjaka je neopisivo jednostavna. Samo stavite sve u blender i dobit ćete namaz koji će vas oduševiti.

 

Možda vas zanima... Krafne s bavarskom kremom - omiljene bucke u novom izdanju Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Focaccia na još bolji način - meka, prozračna i slasna! Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Potrebno vam je:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 50 g mascarponea
  • 70 g čokolade s 90% kakaa
  • 60 g kokosove masti
  • 100 g lješnjaka
  • stevije po želji

Postupak pripreme:

  1. Prije svega tostirajte lješnjake. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na 20-tak minuta.
  2. Nakon što lješnjake izvadite iz pećnice odmah ih stavite u blender i meljite ih dok ne dobijete masu nalik pasti. Pastu od lješnjaka ostavite u posudi od blendera i krenite na drugi postupak.
  3. U posudu stavite vrhnje za šlag, steviju (količina po želji), kokosovu mast i čokoladu natrganu na komadiće.
  4. Posudu stavite na laganu vatru i uz stalo miješanje rastopite sve sastojke. Rastopljene sastojke stavite u posudu od blendera u kojoj je pasta od lješnjaka i sve skupa miksajte otprilike pet minuta ili dok ne vidite da su se sastojci sjedinili te da ste dobili masu nalik kremi.
  5. Na kraju u kremu dodajte i mascarpone i ponovno sve izblendajte tek toliko da se sastojci povežu.
  6. Dobiveni zdravi namaz stavite u staklenku i pospremite u hladnjak. Tako dobiveni namaz možete čuvati i do dva tjedna u hladnjaku.

Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.