Priprema ovog domaćeg namaza od lješnjaka je neopisivo jednostavna. Samo stavite sve u blender i dobit ćete namaz koji će vas oduševiti.
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Potrebno vam je:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 50 g mascarponea
- 70 g čokolade s 90% kakaa
- 60 g kokosove masti
- 100 g lješnjaka
- stevije po želji
Postupak pripreme:
- Prije svega tostirajte lješnjake. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na 20-tak minuta.
- Nakon što lješnjake izvadite iz pećnice odmah ih stavite u blender i meljite ih dok ne dobijete masu nalik pasti. Pastu od lješnjaka ostavite u posudi od blendera i krenite na drugi postupak.
- U posudu stavite vrhnje za šlag, steviju (količina po želji), kokosovu mast i čokoladu natrganu na komadiće.
- Posudu stavite na laganu vatru i uz stalo miješanje rastopite sve sastojke. Rastopljene sastojke stavite u posudu od blendera u kojoj je pasta od lješnjaka i sve skupa miksajte otprilike pet minuta ili dok ne vidite da su se sastojci sjedinili te da ste dobili masu nalik kremi.
- Na kraju u kremu dodajte i mascarpone i ponovno sve izblendajte tek toliko da se sastojci povežu.
- Dobiveni zdravi namaz stavite u staklenku i pospremite u hladnjak. Tako dobiveni namaz možete čuvati i do dva tjedna u hladnjaku.
Dobar tek!