Ovi keksići su odlični kad su još topli, ali i kada se ohlade.. Odlično pristaju uz šalicu mlijeka ili čašu kave i idealno su rješenje kada se pojave nenajavljeni gosti.
Možete ih poslužiti i uz kuglicu sladoleda. U slast!
Druge recepte potražite na Instagram proflu Nešto slatko by Katarina.
Sastojci:
- 500 g brašna (pola mekog, pola oštrog)
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 250 g maslaca
- 250 g šećera
- 2 jaja
- 500 g čokolade (što kvalitetnije)
Priprema:
- Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom da smjesa postane pahuljasta i kremasta, a šećer se "razbije". Umiksajte jaja, pa dodajte i brašno, prašak za pecivo i sol. Lagano izmiksajte da se sastojci povežu.
- Dodajte čokoladu (ja sam imala kapljice, a ako ih vi nemate, čokoladu nasjeckajte "na nož" i umiješajte je kuhačom ili rukama.
- Smjesu stavite u pleh (35x25 cm) obložen masnim papirom, utisnite je rukama i ostavite u frižideru na min. pola sata (a može ostati i do sutra, pa keksiće pečete netom prije nego gosti dođu).
- Smjesu izvadite iz hladnjaka i pecite cca 15/20 minuta na 180 stupnjeva.
- Ohlađeni kolač (brzo se hladi) režite na prutiće po vašoj želji i poslužite.