Kolumne 30. lipnja 2020.

Guštaj u hrskavim štangicama s hrpom čokolade

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Keksići za prste polizat! Meki, čokoladni, sočni, hrskavi..

Ovi keksići su odlični kad su još topli, ali i kada se ohlade.. Odlično pristaju uz šalicu mlijeka ili čašu kave i idealno su rješenje kada se pojave nenajavljeni gosti.

Možete ih poslužiti i uz kuglicu sladoleda. U slast!

 

Možda vas zanima... Prutići od kokosa i čokolade - sve što ti danas treba! Kolumne

 

Druge recepte potražite na Instagram proflu Nešto slatko by Katarina

 

Možda vas zanima... Žarbo šnite - klasik za baš svaku priliku Kolumne

 

Sastojci:

  • 500 g brašna (pola mekog, pola oštrog)
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 2 jaja
  • 500 g čokolade (što kvalitetnije)

Priprema:

  1. Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom da smjesa postane pahuljasta i kremasta, a šećer se "razbije". Umiksajte jaja, pa dodajte i brašno, prašak za pecivo i sol. Lagano izmiksajte da se sastojci povežu.
  2. Dodajte čokoladu (ja sam imala kapljice, a ako ih vi nemate, čokoladu nasjeckajte "na nož" i umiješajte je kuhačom ili rukama.
  3. Smjesu stavite u pleh (35x25 cm) obložen masnim papirom, utisnite je rukama i ostavite u frižideru na min. pola sata (a može ostati i do sutra, pa keksiće pečete netom prije nego gosti dođu).
  4. Smjesu izvadite iz hladnjaka i pecite cca 15/20 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Ohlađeni kolač (brzo se hladi) režite na prutiće po vašoj želji i poslužite. 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.