Dobro jutro uz brzinski kruh od tikvica

LAURA ROMAN Kruh s tikvicama i pancetom
Ako imaš malo slobodnog vremena, počasti se sočnim kruhom s tikvicama i pancetom...
Vidi originalni članak

Danas ti donosim recept za začinjeni kruh od tikvica. Vrlo je jednostavan za napraviti, pun okusa zahvaljujući začinima, a po želji u njega možeš staviti pancetu.

Ovaj kruh je bez glutena, a u receptu sam koristila zobeno brašno i pahuljice koji imaju oznaku da su bez glutena. Ako ti to nije važno, možeš koristiti obične zobene pahuljice koje vjerojatno već imaš kod kuće. Dobar tek!

 

dobar tek! Odličan tart od krumpira, špinata i sira

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem profilu na Instagramu!

Brznski kruh od tikvica - recept

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 550 g tikvica
  • 30 g maslaca
  • 80 g zobenog brašna
  • 30 g lanenog brašna
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica kumina, ružmarina, origana, paprike, kurkume
  • ½ žličice timijana
  • 70 g pancete (po želji)

 

La Vie Shobaine Proljetni špageti od tikvica s hrskavim slanutkom

 

Postupak:

  1. Tikvice ugrubo naribaj pa ih iscijedi. 
  2. U zdjeli umuti jaja s malo soli. Umiješaj naribane tikvice u smjesu. 
  3. Maslac otopi u maloj tavi i dodaj sve začine. Lagano ih tostiraj 30 sekundi pa polako ulij otopljeni maslac i začine u smjesu s tikvicama. 
  4. Dodaj brašna i prašak za pecivo. Sve dobro promiješaj. 
  5. Po želji, nasjeckaj pancetu na kockice i lagano je umiješaj u smjesu. 
  6. Kalup za pečenje kruha obloži papirom za pečenje pa prelij smjesu. Peci na 180 stupnjeva otprilike 35 minuta. 

Posjeti Gastro.hr