Tart sam punila svježim sirom, špinatom, te sušenim i cherry rajčicama. Odlučila sam dodati i karamelizirani luk kako bi tart dobio i notu slatkoće.
Možeš ga poslužiti toplog, ali imaj na umu da će biti ukusan i kad se ohladi.
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećim profilima na Facebooku i Instagramu!
Sastojci:
- 420 g krumpira
- 200 g špinata (smrznutog)
- 1 luk
- 100 g cheddar sira
- 1 žličica suhog bosiljka
- 2 žličice origana
- Šaka cherry rajčica
- 8-10 sušenih rajčica
- 300 g svježeg sira
- 1 jaje
- 100 mL jogurta
Postupak:
- Krumpir ogulite, te naribajte na grubo. Stavite u hladnu vodu, te pustite namočeno dok pripremite ostale sastojke. Naribajte cheddar sir.
- Sušene rajčice prelijte vrućom vodom i pustite da se rehidriraju.
- Luk narežite na trakice, stavite u tavu s malo ulja ili gheeja, i posolite. Nakon nekoliko minuta dodajte žličicu smeđeg šećera, te ga uz miješanje termički obradite dok se ne karamelizira.
- Krumpir ocijedite i prosušite. Dodajte ga u veću zdjelu, te mu dodajte naribani cheddar sir i posolite. U nauljenu posudu za tart kompaktno utisnite smjesu pa ga stavite peći 10 – 15 minuta na 180 stupnjeva.
- Smrznuti ili svježi špinat pirjajte na malo maslinovog ulja. Po želji možete dodati i češnjak.
- U zdjelu dodajte svježi sir, jaje i jogurt, te posolite i začinite bosiljkom i origanom. Dodajte nasjeckani špinat,sušene rajčice, i pola karameliziranog luka te sve dobro promiješajte. Cherry rajčice narežite na tanke ploške.
- Kada je baza od krumpira i cheddara poprimila zlatnu boju, izvadite posudu za tart, te ulijte smjesu od sira i špinata. Na vrh utisnite cherry rajčice i ostatak karameliziranog luka. Pecite na 180 stupnjeva 25-30 minuta.