Kolumne 27. travnja 2020.

Odličan tart od krumpira, špinata i sira

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosim recept za tart od svježeg sira i špinata koji ima neobičnu bazu – napravljenu od naribanog krumpira.

Tart sam punila svježim sirom, špinatom, te sušenim i cherry rajčicama. Odlučila sam dodati i karamelizirani luk kako bi tart dobio i notu slatkoće.

Možeš ga poslužiti toplog, ali imaj na umu da će biti ukusan i kad se ohladi. 

 

Možda vas zanima... Slastan crveni rižoto s radičom i pancetom Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećim profilima na Facebooku i Instagramu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 420 g krumpira
  • 200 g špinata (smrznutog)
  • 1 luk 
  • 100 g cheddar sira
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 2 žličice origana
  • Šaka cherry rajčica
  • 8-10 sušenih rajčica
  • 300 g svježeg sira
  • 1 jaje 
  • 100 mL jogurta

 

Možda vas zanima... Proljetni špageti od tikvica s hrskavim slanutkom Kolumne

 

Postupak:

  1. Krumpir ogulite, te naribajte na grubo. Stavite u hladnu vodu, te pustite namočeno dok pripremite ostale sastojke. Naribajte cheddar sir.
  2. Sušene rajčice prelijte vrućom vodom i pustite da se rehidriraju. 
  3. Luk narežite na trakice, stavite u tavu s malo ulja ili gheeja, i posolite. Nakon nekoliko minuta dodajte žličicu smeđeg šećera, te ga uz miješanje termički obradite dok se ne karamelizira. 
  4. Krumpir ocijedite i prosušite. Dodajte ga u veću zdjelu, te mu dodajte naribani cheddar sir i posolite. U nauljenu posudu za tart kompaktno utisnite smjesu pa ga stavite peći 10 – 15 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Smrznuti ili svježi špinat pirjajte na malo maslinovog ulja. Po želji možete dodati i češnjak. 
  6. U zdjelu dodajte svježi sir, jaje i jogurt, te posolite i začinite bosiljkom i origanom. Dodajte nasjeckani špinat,sušene rajčice, i pola karameliziranog luka te sve dobro promiješajte. Cherry rajčice narežite na tanke ploške. 
  7. Kada je baza od krumpira i cheddara poprimila zlatnu boju, izvadite posudu za tart, te ulijte smjesu od sira i špinata.  Na vrh utisnite cherry rajčice i ostatak karameliziranog luka. Pecite na 180 stupnjeva 25-30 minuta. 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.