Kako bih napravila špagete od tikvica koristila sam spiralizator. No, ako ga nemate, možete sami s nožem napraviti tanke trake od tikvica što sam i ja znala raditi prije. Potrebno je malo više vremena, ali je izvedivo.
Ako vam se to čini kao previše posla, tikvicu možete jednostavno nasjeckati na komadiće i pripremiti na isti način kao što je opisano u receptu.
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 kantica slanutka
- Rukola
- Šaka cherry rajčica
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica konopljinih sjemenki
- Peršin
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Origano, timijan, slatka paprika, kurkuma (1 žličica svakog začina)
Postupak:
- Ocijedite slanutak iz kantice, osušite ga krpom ili papirnatim ručnikom te ga stavite u posudu. Začinite ga slatkom paprikom, kurkumom i paprom, te lagano posolite. Dodajte malo maslinovog ulja te sve sjedinite. Na pleh stavite papir za pečenje te ravnomjerno rasporedite slanutak. Stavite peći na 180 stupnjeva 20 minuta.
- Tikvice ogulite i pomoću spiralizatora pretvorite u špagete.
- Operite rukolu i cherry rajčice, te nasjeckajte rajčice na manje komadiće.
- U zagrijanu tavu s maslinovim uljem dodajte špagete od tikvica i češnjak i povremeno ih promiješajte. Začinite ih s origanom i timijanom, te dodajte malo soli i papra. Tanji špageti gotovi su već za par minuta. Ako radite deblje špagete, kao što sam ja u ovom receptu, pustite ih malo dulje – oko pet minuta.
- Za serviranje stavite špagete od tikvica, rukolu koju ste začinili maslinovim uljem, i cherry rajčice na tanjur. Na vrh dodajte hrskavi slanutak, nasjeckani peršin i sjemenke konoplje. Servirajte odmah. Dobar tek!