Važno je napomenuti da ovdje mislim na zelenu, lisnatu cikoriju a ne na belgijsku endiviju. Krumpir sam zamijenila ljubičastim batatom, a dodala sam i pastrnjak. Kruške daju dodatnu slatkoću, ali i sočnost.
Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 600 gr ljubičastog batata
- 200 gr pastrnjaka
- 450 gr cikorije
- 2 kruške
- Sol, papar, bosiljak, svježi hren
Postupak:
- Batat i pastrnjak ogulite, nasjeckajte na kockice i skuhajte na pari. Kuhajte ih odvojeno kako pastrnjak ne bi poprimio boju od batata.
- Cikoriju dobro operite i usitnite na manje komade, taman za zalogaj.
- Kruške također nasjeckajte na kockice.
- Sve sastojke pomiješajte u velikoj zdjeli. Dodajte sol, papar, bosiljak i maslinovo ulje. Ja sam uzela i mali komadić svježeg hrena i naribala ga na sitno kako bih salati dala dodatnu jačinu.
- Servirajte kao prilog. Dobar tek!