Kolumne 20. prosinca 2019.

Salata od cikorije i ljubičastog batata

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosim jednostavan recept za zdravi prilog. Radi se o salati od krumpira i cikorije, ali u ponešto drugačijem obliku.

Važno je napomenuti da ovdje mislim na zelenu, lisnatu cikoriju a ne na belgijsku endiviju. Krumpir sam zamijenila ljubičastim batatom, a dodala sam i pastrnjak. Kruške daju dodatnu slatkoću, ali i sočnost.

 

Možda vas zanima... Doručkuj slastan namaz od bučinih koštica Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 600 gr ljubičastog batata
  • 200 gr pastrnjaka
  • 450 gr cikorije
  • 2 kruške
  • Sol, papar, bosiljak, svježi hren

Postupak:

  1. Batat i pastrnjak ogulite, nasjeckajte na kockice i skuhajte na pari. Kuhajte ih odvojeno kako pastrnjak ne bi poprimio boju od batata.
  2. Cikoriju dobro operite i usitnite na manje komade, taman za zalogaj.
  3. Kruške također nasjeckajte na kockice.
  4. Sve sastojke pomiješajte u velikoj zdjeli. Dodajte sol, papar, bosiljak i maslinovo ulje. Ja sam uzela i mali komadić svježeg hrena i naribala ga na sitno kako bih salati dala dodatnu jačinu.
  5. Servirajte kao prilog. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slasni kruščići sa sirom za dobro jutro Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.