Kolumne 6844 prikaza 23. studenoga 2019.

Slasni kruščići sa sirom za jesenska jutra

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept savršen je kada poželite grickati nešto fino, toplo i slano, da istovremeno bude i hrskavo i mekano.

Ove malene loptice rađene su od tapioke, mnogo sira i mnogo začina, a mogu biti gotove već u 20 minuta – samo trebate naribati sir i sjediniti sve sastojke.

 

Možda vas zanima... Popečci od butternut tikve s pancetom i kaduljom Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 100 gr naribanog sira 
  • 100 gr brašna od tapioke
  • 2 žlice rižinog brašna
  • 50 mL mlijeka
  • Češnjak u prahu, origano, bosiljak, sol

 

Možda vas zanima... Muffini od mrkve i buče odličan su doručak, gablec i desert Kolumne

 

Postupak: 

  1. U posudu dodajte jedno jaje i mlijeko te ih pjenjačom izmutite. 
  2. Dodajte 100 grama naribanog sira (ja sam koristila gaudu), te sjedinite s jajem i mlijekom.
  3. U smjesu dodajte brašno od tapioke, češnjak u prahu, bosiljak i origano te sol te sve lagano umiješajte koristeći špatulu. 
  4. Budući da će tijesto sada biti još malo ljepljivo, dodajemo mu dvije žlice rižinog brašna, te nastavimo tijesto mijesiti rukama. Umijesimo ga dok ne dobijemo kompaktnu, ali mekanu, loptu koja se više ne lijepi.
  5. Na pleh obložen papirom za pečenje slažemo manje kuglice od tijesta. Dakle, rukama odvojite malo tijesta, zarolajte ga u kuglicu, te stavite na pleh. Pečemo na 180 stupnjeva 15 minuta. Dobar tek! 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.