Kolumne 18. rujna 2021.

Doručkuj slastan namaz od bučinih koštica

LAURA ROMAN Namaz od bučinih sjemenki
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako si malo po malo iscrpila zanimljive ideje za doručak, u nastavku ti donosim recept koji će ti zagolicati maštu

Često radim namaz od bučinih golica. Može se koristiti kao dodatak jutarnjim kašama ili mazati na kruh ili krekere.

U ovoj verziji namaza koristila sam konopljino ulje koje ne samo što lagano mijenja okus bučinih golica, nego i dodaje nutritivne vrijednosti namazu. Namaz sam također minimalno zasladila tamnim muscovado šećerom.

 

Možda vas zanima... Slasni kruščići sa sirom za dobro jutro Kolumne

 

Sastojci:

  • 150 g bučinih golica
  • prstohvat soli
  • 1 žličica tamnog muscovado šećera
  • 2 žlice konopljinog ulja

Postupak:

  1. Bučine golice tostiraj na tavi, pazeći da ti ne zagore.
  2. Stavi ih u električnu sjeckalicu, te ih sjeckaj dok se ne pretvore u brašno.
  3. Dodaj sol i žličicu šećera pa nastavi sjeckati. Svako toliko zaustavi sjeckalicu pa špatulom potisni sjemenke koje su se zalijepile za stijenke sjeckalice.
  4. Kada sjemenke počnu otpuštati svoja prirodna ulja, smjesa će postati pomalo „ljepljiva“. Tek kada sjemenke dođu u taj stadij, dodaj im dvije žlice konopljinog ulja i nastavi sa blendanjem. Stvoriti će se glatka smjesa, odnosno namaz.
  5. Namaz prebaci u malenu staklenku i čuvaj u hladnjaku.

 

Možda vas zanima... Od ostataka pečene bundeve napravi odličan doručak Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: LAURA ROMAN LAURA ROMAN
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.