Kolumne 3564 prikaza 30. studenoga 2019.

Doručkuj slastan namaz od bučinih koštica

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako si malo po malo iscrpila zanimljive ideje za doručak u nastavku ti donosimo recept koji će ti zagolicati maštu.

Često radim namaz od bučinih golica. Može se koristiti kao dodatak jutarnjim kašama ili mazati na kruh ili krekere. U ovoj verziji namaza koristila sam konopljino ulje koje ne samo što lagano mijenja okus bučinih golica, nego i dodaje nutritivne vrijednosti namazu. Namaz sam minimalno zasladila tamnim muscovado šećerom.

 

Možda vas zanima... Slasni kruščići sa sirom za jesenska jutra Kolumne

 

Sastojci:

  • 150 gr bučinih golica
  • prstohvat soli
  • 1 žličica tamnog muscovado šećera
  • 2 žlice konopljinog ulja

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Postupak:

  1. Bučine golice tostirajte na tavi, pazeći da vam ne zagore.
  2. Stavite ih u električnu sjeckalicu, te ih sjeckajte dok se ne pretvore u brašno.
  3. Dodajte sol i žličicu šećera, te nastavite sjeckati. Svako toliko zaustavite sjeckalicu, te špatulom potisnite sjemenke koje su se zalijepile za stijenke sjeckalice.
  4. Kada sjemenke počnu otpuštati svoja prirodna ulja, smjesa će postati pomalo „ljepljiva“. Tek kada sjemenke dođu u taj stadij, dodajte im dvije žlice konopljinog ulja i nastavite sa blendanjem. Stvoriti će se glatka smjesa, odnosno namaz.
  5. Namaz stavite u malenu staklenku i držite u hladnjaku.

 

Možda vas zanima... Za pripremu odličnog doručka iskoristi ostatak pečene bundeve Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Muffini od mrkve i buče odličan su doručak, gablec i desert Kolumne

 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.