Često radim namaz od bučinih golica. Može se koristiti kao dodatak jutarnjim kašama ili mazati na kruh ili krekere. U ovoj verziji namaza koristila sam konopljino ulje koje ne samo što lagano mijenja okus bučinih golica, nego i dodaje nutritivne vrijednosti namazu. Namaz sam minimalno zasladila tamnim muscovado šećerom.
Sastojci:
- 150 gr bučinih golica
- prstohvat soli
- 1 žličica tamnog muscovado šećera
- 2 žlice konopljinog ulja
Laura Roman
Postupak:
- Bučine golice tostirajte na tavi, pazeći da vam ne zagore.
- Stavite ih u električnu sjeckalicu, te ih sjeckajte dok se ne pretvore u brašno.
- Dodajte sol i žličicu šećera, te nastavite sjeckati. Svako toliko zaustavite sjeckalicu, te špatulom potisnite sjemenke koje su se zalijepile za stijenke sjeckalice.
- Kada sjemenke počnu otpuštati svoja prirodna ulja, smjesa će postati pomalo „ljepljiva“. Tek kada sjemenke dođu u taj stadij, dodajte im dvije žlice konopljinog ulja i nastavite sa blendanjem. Stvoriti će se glatka smjesa, odnosno namaz.
- Namaz stavite u malenu staklenku i držite u hladnjaku.
Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!