Često radim namaz od bučinih golica. Može se koristiti kao dodatak jutarnjim kašama ili mazati na kruh ili krekere.
U ovoj verziji namaza koristila sam konopljino ulje koje ne samo što lagano mijenja okus bučinih golica, nego i dodaje nutritivne vrijednosti namazu. Namaz sam također minimalno zasladila tamnim muscovado šećerom.
Sastojci:
- 150 g bučinih golica
- prstohvat soli
- 1 žličica tamnog muscovado šećera
- 2 žlice konopljinog ulja
Postupak:
- Bučine golice tostiraj na tavi, pazeći da ti ne zagore.
- Stavi ih u električnu sjeckalicu, te ih sjeckaj dok se ne pretvore u brašno.
- Dodaj sol i žličicu šećera pa nastavi sjeckati. Svako toliko zaustavi sjeckalicu pa špatulom potisni sjemenke koje su se zalijepile za stijenke sjeckalice.
- Kada sjemenke počnu otpuštati svoja prirodna ulja, smjesa će postati pomalo „ljepljiva“. Tek kada sjemenke dođu u taj stadij, dodaj im dvije žlice konopljinog ulja i nastavi sa blendanjem. Stvoriti će se glatka smjesa, odnosno namaz.
- Namaz prebaci u malenu staklenku i čuvaj u hladnjaku.
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!