U ovoj kaši koristila sam ostatke pečene bundeve koji u frižideru mogu čekati nekoliko dana ako ih dobro spremite (pokrijete folijom ili stavite u kutijice za čuvanje hrane).
Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem instagram profilu!
Laura Roman
Sastojci:
- 150 gr pirea od bundeve
- 150 mL mlijeka
- 1 žličica tamnog muscovado šećera
- 2 žlice zobenog brašna
- 1 žlica lanenog brašna
- 1 jaje
- cimet, klinčić, đumbir
Dodaci:
- marmelada od šipka
- maslac od sjemenki bundeve
- sjemenke bundeve
- tamna čokolada
- cimet
Postupak:
- Ako nemate pire od bundeve, lako ćete ga pripremiti: jednostavno meso pečene bundeve ili buče stavite u električnu sjeckalicu i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Pire od bundeve, šećer i mlijeko stavite u manju posudu, dobro promiješajte i stavite na laganu vatru.
- Dodajte zobeno i laneno brašno, te začine koje možete prilagoditi prema svom ukusu. Ja sam u svoju kašu stavila 1 žličicu cimeta, uzela sam nekoliko cijelih klinčića te sam među prstima razmrvila onaj mekani gornji dio, te sam uzela oko 1 cm svježeg đumbira te ga na sitno nasjeckala i dodala u kašu. Naravno, možete koristiti i mljeveni đumbir ako nemate svježi.
- Kada ste dobro umiješali sva brašna, vrijeme je da u kašu dodamo i jaje. Vrlo je važno da kašu cijelo vrijeme miješate, a kad ubacite jaje trebate ga dobro i brzo umiješati kako bismo izbjegli komadiće kuhanog jaja u kaši. Ono što želimo je da jaje "nestane" i samo sve dobro poveže i napravi kremastim.
- Kašu kuhajte uz miješanje dok se ne zgusne i mjehurići zraka počnu izlaziti van, slično kao kod kuhanja palente. Kaša bi vam s pjenjače, kada je podignete, trebala polagano padati natrag u posudu.
Odmah servirajte kašu, te je "nadogradite" svojim omiljenim sastojcima. Ja sam koristila domaću marmeladu od šipka, maslac od bučinih sjemenki koji sam sama napravila, tamnu čokoladu, sjemenke bundeve i cimet. Možete koristiti i druge maslace od orašastih plodova i marmelade, a čak možete staviti i svježe sjemenke šipka, budući da se on jako dobro slaže s ovim okusima. Dobar tek!
Laura Roman