Kolumne 27. listopada 2021.

Od ostataka pečene bundeve napravi odličan doručak

LAURA ROMAN Kaša od buče
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravi savršen topli doručak za prohladna jesenska jutra

Kremasta kaša od bundeve odličan je i zdrav izbor, bez glutena, bez mnogo dodanog šećera, ali uz mnogo finih okusa.

U ovoj kaši koristila sam ostatke pečene bundeve, koji u hladnjaku mogu stajati nekoliko dana ako ih dobro spremiš, odnosno pokriješ folijom ili staviš u kutijice za čuvanje hrane.

 

Možda vas zanima... Izvanredne palačinke s jabukom, cimetom i karamelom Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem instagram profilu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci: 

  • 150 g pirea od bundeve
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žličica tamnog muscovado šećera
  • 2 žlice zobenog brašna
  • 1 žlica lanenog brašna
  • 1 jaje
  • cimet, klinčić, đumbir

 
Dodaci:

  • marmelada od šipka
  • maslac od sjemenki bundeve
  • sjemenke bundeve
  • tamna čokolada
  • cimet

 

Možda vas zanima... Muffini od mrkve i buče odličan su doručak, gablec i desert Kolumne

 

Postupak:

  1. Ako nemaš pire od bundeve, lako ćeš ga pripremiti: jednostavno meso pečene bundeve stavi u električnu sjeckalicu i blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
  2. Pire od bundeve, šećer i mlijeko stavi u manju posudu, dobro promiješaj i stavi na laganu vatru.
  3. Dodaj zobeno i laneno brašno te začine koje možeš prilagoditi prema svom ukusu. Ja sam u svoju kašu stavila žličicu cimeta, uzela sam nekoliko cijelih klinčića te sam među prstima razmrvila onaj mekani gornji dio, te oko 1 cm svježeg, sitno nasjeckanog đumbira. Naravno, možeš koristiti i mljeveni đumbir ako nemaš svježi.
  4. Kada si dobro umiješala sva brašna, vrijeme je da u kašu dodaš i jaje. Vrlo je važno da kašu cijelo vrijeme miješaš, a kad ubaciš jaje, trebaš ga dobro i brzo umiješati kako bi izbjegla komadiće kuhanog jaja u kaši. Ono što želimo je da se sve samo dobro poveže i bude kremasto.
  5. Kašu kuhaj uz miješanje, dok se ne zgusne i mjehurići zraka počnu izlaziti van, slično kao kod kuhanja palente. Kaša bi ti s pjenjače, kada je podigneš, trebala polagano padati natrag u posudu.

Odmah serviraj kašu, te je "nadogradi" svojim omiljenim sastojcima. Ja sam koristila domaću marmeladu od šipka, maslac od bučinih sjemenki koji sam sama napravila, tamnu čokoladu, sjemenke bundeve i cimet. Možeš koristiti i druge maslace od orašastih plodova i marmelade, a čak možeš staviti i svježe sjemenke šipka, budući da se on jako dobro slaže s ovim okusima. Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:40 27. Listopad 2021.

    ma ovo je odlično