Kolumne 27. listopada 2021.

Od ostataka pečene bundeve napravi odličan doručak

Kaša od buče foto: LAURA ROMAN
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravi savršen topli doručak za prohladna jesenska jutra

Kremasta kaša od bundeve odličan je i zdrav izbor, bez glutena, bez mnogo dodanog šećera, ali uz mnogo finih okusa.

U ovoj kaši koristila sam ostatke pečene bundeve, koji u hladnjaku mogu stajati nekoliko dana ako ih dobro spremiš, odnosno pokriješ folijom ili staviš u kutijice za čuvanje hrane.

 

Možda vas zanima... Izvanredne palačinke s jabukom, cimetom i karamelom Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem instagram profilu!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Sastojci: 

  • 150 g pirea od bundeve
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žličica tamnog muscovado šećera
  • 2 žlice zobenog brašna
  • 1 žlica lanenog brašna
  • 1 jaje
  • cimet, klinčić, đumbir

 
Dodaci:

  • marmelada od šipka
  • maslac od sjemenki bundeve
  • sjemenke bundeve
  • tamna čokolada
  • cimet

 

Možda vas zanima... Muffini od mrkve i buče odličan su doručak, gablec i desert Kolumne

 

Postupak:

  1. Ako nemaš pire od bundeve, lako ćeš ga pripremiti: jednostavno meso pečene bundeve stavi u električnu sjeckalicu i blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
  2. Pire od bundeve, šećer i mlijeko stavi u manju posudu, dobro promiješaj i stavi na laganu vatru.
  3. Dodaj zobeno i laneno brašno te začine koje možeš prilagoditi prema svom ukusu. Ja sam u svoju kašu stavila žličicu cimeta, uzela sam nekoliko cijelih klinčića te sam među prstima razmrvila onaj mekani gornji dio, te oko 1 cm svježeg, sitno nasjeckanog đumbira. Naravno, možeš koristiti i mljeveni đumbir ako nemaš svježi.
  4. Kada si dobro umiješala sva brašna, vrijeme je da u kašu dodaš i jaje. Vrlo je važno da kašu cijelo vrijeme miješaš, a kad ubaciš jaje, trebaš ga dobro i brzo umiješati kako bi izbjegla komadiće kuhanog jaja u kaši. Ono što želimo je da se sve samo dobro poveže i bude kremasto.
  5. Kašu kuhaj uz miješanje, dok se ne zgusne i mjehurići zraka počnu izlaziti van, slično kao kod kuhanja palente. Kaša bi ti s pjenjače, kada je podigneš, trebala polagano padati natrag u posudu.

Odmah serviraj kašu, te je "nadogradi" svojim omiljenim sastojcima. Ja sam koristila domaću marmeladu od šipka, maslac od bučinih sjemenki koji sam sama napravila, tamnu čokoladu, sjemenke bundeve i cimet. Možeš koristiti i druge maslace od orašastih plodova i marmelade, a čak možeš staviti i svježe sjemenke šipka, budući da se on jako dobro slaže s ovim okusima. Dobar tek!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:40 27. Listopad 2021.

    ma ovo je odlično