Kolumne 28. svibnja 2020.

Dobro jutro uz brzinski kruh od tikvica

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosim recept za začinjeni kruh od tikvica. Vrlo je jednostavan za napraviti, pun okusa zahvaljujući začinima, a po želji u njega možete staviti pancetu.

Ovaj kruh je bez glutena, a u receptu sam koristila zobeno brašno i pahuljice koji imaju oznaku da su bez glutena. Ako vam to nije važno, možete koristiti obične zobene pahuljice koje već vjerojatno imate kod kuće. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Odličan tart od krumpira, špinata i sira Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem profilu na Instagramu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 550 gr tikvica
  • 30 g maslaca
  • 80 g zobenog brašna
  • 30 g lanenog brašna
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica kumina, ružmarina, origana, paprike, kurkume
  • ½ žličice timijana
  • 70 g pancete (po želji)

 

Možda vas zanima... Proljetni špageti od tikvica s hrskavim slanutkom Kolumne

 

Postupak:

  1. Tikvice naribajte na grubo. 
  2. U zdjeli izmutite jaja s malo soli. 
  3. Umiješajte naribane tikvice u smjesu. 
  4. Maslac otopite u maloj tavi, te dodajte sve začine. Lagano ih tostirajte 30 sekundi, te onda polako ulijte otopljeni maslac i začine u smjesu s tikvicama. 
  5. Dodajte brašna i prašak za pecivo. Sve dobro promiješajte. 
  6. Po želji, nasjeckajte pancetu na kockice i lagano i ravnomjerno umiješajte u smjesu. 
  7. Kalup za pečenje kruha obložite papirom za pečenje, te ulijte smjesu. Pecite na 180 stupnjeva 35 minuta. 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.