Kolumne 29. svibnja 2021.

Dobro jutro uz brzinski kruh od tikvica

LAURA ROMAN Kruh s tikvicama i pancetom
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako imaš malo slobodnog vremena, počasti se sočnim kruhom s tikvicama i pancetom...

Danas ti donosim recept za začinjeni kruh od tikvica. Vrlo je jednostavan za napraviti, pun okusa zahvaljujući začinima, a po želji u njega možeš staviti pancetu.

Ovaj kruh je bez glutena, a u receptu sam koristila zobeno brašno i pahuljice koji imaju oznaku da su bez glutena. Ako ti to nije važno, možeš koristiti obične zobene pahuljice koje vjerojatno već imaš kod kuće. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Odličan tart od krumpira, špinata i sira Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem profilu na Instagramu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 550 g tikvica
  • 30 g maslaca
  • 80 g zobenog brašna
  • 30 g lanenog brašna
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica kumina, ružmarina, origana, paprike, kurkume
  • ½ žličice timijana
  • 70 g pancete (po želji)

 

Možda vas zanima... Proljetni špageti od tikvica s hrskavim slanutkom Kolumne

 

Postupak:

  1. Tikvice ugrubo naribaj pa ih iscijedi. 
  2. U zdjeli umuti jaja s malo soli. Umiješaj naribane tikvice u smjesu. 
  3. Maslac otopi u maloj tavi i dodaj sve začine. Lagano ih tostiraj 30 sekundi pa polako ulij otopljeni maslac i začine u smjesu s tikvicama. 
  4. Dodaj brašna i prašak za pecivo. Sve dobro promiješaj. 
  5. Po želji, nasjeckaj pancetu na kockice i lagano je umiješaj u smjesu. 
  6. Kalup za pečenje kruha obloži papirom za pečenje pa prelij smjesu. Peci na 180 stupnjeva otprilike 35 minuta. 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.