Doručkuj slastan namaz od bučinih koštica

LAURA ROMAN Namaz od bučinih sjemenki
Ako si malo po malo iscrpila zanimljive ideje za doručak, u nastavku ti donosim recept koji će ti zagolicati maštu
Vidi originalni članak

Često radim namaz od bučinih golica. Može se koristiti kao dodatak jutarnjim kašama ili mazati na kruh ili krekere.

U ovoj verziji namaza koristila sam konopljino ulje koje ne samo što lagano mijenja okus bučinih golica, nego i dodaje nutritivne vrijednosti namazu. Namaz sam također minimalno zasladila tamnim muscovado šećerom.

 

La Vie Shobaine Slasni kruščići sa sirom za dobro jutro

 

Sastojci:

  • 150 g bučinih golica
  • prstohvat soli
  • 1 žličica tamnog muscovado šećera
  • 2 žlice konopljinog ulja

Postupak:

  1. Bučine golice tostiraj na tavi, pazeći da ti ne zagore.
  2. Stavi ih u električnu sjeckalicu, te ih sjeckaj dok se ne pretvore u brašno.
  3. Dodaj sol i žličicu šećera pa nastavi sjeckati. Svako toliko zaustavi sjeckalicu pa špatulom potisni sjemenke koje su se zalijepile za stijenke sjeckalice.
  4. Kada sjemenke počnu otpuštati svoja prirodna ulja, smjesa će postati pomalo „ljepljiva“. Tek kada sjemenke dođu u taj stadij, dodaj im dvije žlice konopljinog ulja i nastavi sa blendanjem. Stvoriti će se glatka smjesa, odnosno namaz.
  5. Namaz prebaci u malenu staklenku i čuvaj u hladnjaku.

 

La Vie Shobaine Od ostataka pečene bundeve napravi odličan doručak

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!


 

Posjeti Gastro.hr