Domaće zobene pločice s jagodama koje nestaju u trenu

Ena Kokanović Nagy Flapjack zobene pločice s jagodama
Iskoristi sezonu jagoda i pripremi flapjack zobene pločice po receptu Ene Kokanović Nagy, autorice bloga Slavonka
Vidi originalni članak

Flapjack sam prvi put kušala u Londonu i baš mi se svidjelo. Kod nas to još nije tada došlo na tržište, a ja sam žarko htjela uživati u njima i prisjećati se najboljeg odmora u Londonu.

Flapjack je inačica granola pločica, ali je puno deblja i puno mekša. Kao da jedete fini kolač koji je zdrav! Baza su zobene pahuljice, med i maslac, a možete dodati štogod želite. Ovaj put radimo flapjack s jagodama!

Flapjack zobene pločice s jagodama by Slavonka

Sastojci:

  • 250 g zobenih pahuljica, sitno mljevenih
  • 120 g meda
  • 100 g maslaca
  • 1 žlica ekstrakta vanilije - po želji
  • 200 g jagoda

Postupak:

  1. Jagode nasjeckaj na komadiće pa pomiješaj sa zobenima.
  2. U posudu dodaj med i maslac te vaniliju i kuhaj na laganoj vatri dok se ne otopi i ne sjedini sve.
  3. Smjesu prelij preko zobenih i jagoda, dobro promiješaj pa utisni u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Poravnaj žlicom ili špatulom.
  4. Peci na 160 Celzijevih stupnjeva 30 - 40 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  5. Obavezno ostavi da se ohladi u potpunosti u posudi u kojoj su se pekli. Dok su topli, jako su meki i ne mogu se rezati.
  6. Kad se ohlade, flapjacks nareži na pločice po želji i čuvaj u zatvorenoj posudi.

Još zanimljivih i slasnih delicija potraži na Eninom blogu "Slavonka" te se inspiriraj na istoimenom Instagram profilu

 

Sezona jagoda Galette s jagodama omiljena je sezonska slastica Slatko, ali osvježavajuće! Pavlova u čaši - simpatična verzija slatkog klasika Cheesecake rolada Rolada od jagoda i krem sira gotova je za tren

 

Posjeti Gastro.hr