Cheesecake ili deserti s jagodama gotovo pa nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, velika većina u njima uživa, a neki od njih donose nam i dašak osvježenja. Upravo je to poanta i ovoga deserta.
Jednostavni sastojci te lagana i brza priprema rezultirat će osvježavajućom roladom. Pripremi se na to da će svi tražiti repete!
Jagode
Rolada od jagoda i krem sira
Sastojci - za biskvit:
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 2 žlice ulja
- 2 žličice praška za pecivo
- ½ čajne žličice soli
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 185 g brašna
- 40 g šećera u prahu
Sastojci - za kremu:
- 250 g šećera
- 225 g krem sira
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 300 g jagoda
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.
- U posudi umuti jaja, oko dvije minute. Dodaj šećer i opet miksaj dok se ne sjedine svi sastojci. Dodaj ulje, prašak za pecivo, sol i ekstrakt vanilije. Dodaj brašno pa miješaj drvenom žlicom dok se svi sastojci ne sjedine i dobiješ jednoličnu smjesu.
- Izlij tijesto na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomjerno ga rasporedi. Peci 10 do 15 minuta.
- Na kuhinjskoj radnoj plohi raširi kuhinjsku krpu ili ručnik i pospi ju šećerom u prahu. Nakon što je kora gotova, preokreni ju na krpu i podigni kako bi koru zarolala. Stavi ju u hladnjak na 20 do 30 minuta.
- U zdjeli pomiješaj krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Stavi kremu na stranu.
- Izvadi koru na radnu plohu i odmotaj ju.
- Smjesu od krem sira ravnomjerno rasporedi po kori i zatim na nju postavi nasjeckane jagode.
- Čvrsto zarolaj koru. Po vrhu pospi šećerom u prahu. Čuvaj u hladnjaku i nareži prije posluživanja.