Recepti 31. svibnja 2023.

Rolada od jagoda i krem sira gotova je za tren

Rolada od jagoda i krem sira
Rolada od jagoda i krem sira foto: Pixabay
gastro postao gastro.24sata.hr
Postoji li bolji desert od ovoga? Teško je na to dati odgovor...

Cheesecake ili deserti s jagodama gotovo pa nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, velika većina u njima uživa, a neki od njih donose nam i dašak osvježenja. Upravo je to poanta i ovoga deserta.

 

Rolada s limunom i mascarponeom Možda vas zanima... Sočna rolada s limunom i mascarponeom Recepti

 

Jednostavni sastojci te lagana i brza priprema rezultirat će osvježavajućom roladom. Pripremi se na to da će svi tražiti repete! 

 

Možda vas zanima... Složenac od starog kruha i jagoda za doručak ili desert Recepti

 

 | Author: Monika Grabkowska/Unsplash Jagode foto: Monika Grabkowska/Unsplash

Rolada od jagoda i krem sira

Sastojci - za biskvit:

  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 2 žlice ulja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ čajne žličice soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 185 g  brašna 
  • 40 g šećera u prahu 

Sastojci - za kremu:

  • 250 g šećera
  • 225 g krem sira
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 300 g jagoda

 

Možda vas zanima... Ledeni vjetar s jagodama pravi je sezonski klasik Špajza

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.
  2. U posudi umuti jaja, oko dvije minute. Dodaj šećer i opet miksaj dok se ne sjedine svi sastojci. Dodaj ulje, prašak za pecivo, sol i ekstrakt vanilije. Dodaj brašno pa miješaj drvenom žlicom dok se svi sastojci ne sjedine i dobiješ jednoličnu smjesu.
  3. Izlij tijesto na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomjerno ga rasporedi. Peci 10 do 15 minuta.
  4. Na kuhinjskoj radnoj plohi raširi kuhinjsku krpu ili ručnik i pospi ju šećerom u prahu. Nakon što je kora gotova, preokreni ju na krpu i podigni kako bi koru zarolala. Stavi ju u hladnjak na 20 do 30 minuta.
  5. U zdjeli pomiješaj krem ​​sir, šećer i ekstrakt vanilije. Stavi kremu na stranu.
  6. Izvadi koru na radnu plohu i odmotaj ju.
  7. Smjesu od krem ​​sira ravnomjerno rasporedi po kori i zatim na nju postavi nasjeckane jagode.
  8. Čvrsto zarolaj koru. Po vrhu pospi šećerom u prahu. Čuvaj u hladnjaku i nareži prije posluživanja.

 

Možda vas zanima... Medena rolada od jabuka s karamelom i orasima Kolumne

 

Komentari 4
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:58 30. Travanj 2022.

    Hvala na receotu sutra ga pravim.izgleda odlicnoi.

  • zeljana3 13:16 17. Svibanj 2021.

    Pola kilograma secera?! A samo 250gr mascarponea... Posto su recepti generalno preslatki, prepolovila sam kolicinu secera. I dalje je preslatko. Kore su toliko suhe da ne ide niz grlo bez mlijeka, eventualno pomogne kad se napravi s pola kg sira ... prikaži još! umjesto oskudnih 250gr. Steta jer je zapravo ukusan medutim treba posteno korigirati kolicine.

  • joannah 18:51 26. Travanj 2021.

    pola kg šećera u kolaču,previše za moj ukus