Recepti Desert 18. svibnja 2024.

Cheesecake rolada s jagodama - neodoljivo fina!

Desert
15 MIN
15 MIN
12
SREDNJE
Rolada od jagoda i krem sira
Rolada od jagoda i krem sira
foto: Pixabay
Postoji li bolji desert od ovoga? Teško je na to dati odgovor... Jer ova cheesecake rolada s jagodama idealan je desert kada su jagode na vrhuncu sezone

Ova predivna cheesecake rolada ili neki drugi deserti u kojima su jagode glavne zvijezde gotovo da nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, velika većina u njima uživa, a neki od njih donose nam i dašak osvježenja. Upravo je to poanta i ovoga deserta.

Jednostavni sastojci te lagana i brza priprema rezultirat će osvježavajućom roladom. Pripremi se na to da će svi tražiti repete! 

 | Author: Monika Grabkowska/Unsplash Jagode foto: Monika Grabkowska/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Rolada od jagoda i krem sira
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Jaje 6 kom
  • Šećer 250 g
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Prašak za pecivo 2 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Ekstrakt vanilije 2 žličica
  • Brašno 185 g
  • Šećer u prahu 40 g
  • Šećer 250 g
  • Krem sir 225 g
  • Ekstrakt vanilije 1 žlica
  • Jagode 300 g
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.


  2. Miksaj jaja oko 2 minute. Dodaj šećer i opet miksaj dok se ne sjedine svi sastojci.

    Dodaj ulje, prašak za pecivo, sol i ekstrakt vanilije. Dodaj potom i brašno pa miješaj drvenom žlicom dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobiješ jednoličnu smjesu.


  3. Izlij tijesto u lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomjerno ga rasporedi. Peci 10-15 minuta.


  4. Na kuhinjskoj radnoj plohi raširi kuhinjsku krpu ili ručnik i pospi ju šećerom u prahu. Nakon što je kora pečena, preokreni ju na krpu i zarolaj. Stavi u hladnjak na 20-30 minuta.


  5. U zdjeli pomiješaj krem ​​sir, šećer i ekstrakt vanilije. Stavi kremu na stranu.


  6. Izvadi koru na radnu plohu i odmotaj ju.


  7. Smjesu od krem ​​sira ravnomjerno rasporedi po kori i zatim na nju postavi nasjeckane jagode.


  8. Čvrsto zarolaj. Po vrhu pospi šećerom u prahu. Čuvaj u hladnjaku do posluživanja.


Isprobaj i ove odlične rolade...

Možda vas zanima... Medena rolada od jabuka s karamelom i orasima Kolumne Rolada s limunom i mascarponeom Možda vas zanima... Sočna rolada s limunom i mascarponeom Recepti Prefina čokoladna rolada - recept Marthe Stewart Možda vas zanima... Prefina čokoladna rolada - recept Marthe Stewart Recepti

 

 

Komentari 4
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:58 30. Travanj 2022.

    Hvala na receotu sutra ga pravim.izgleda odlicnoi.

  • zeljana3 13:16 17. Svibanj 2021.

    Pola kilograma secera?! A samo 250gr mascarponea... Posto su recepti generalno preslatki, prepolovila sam kolicinu secera. I dalje je preslatko. Kore su toliko suhe da ne ide niz grlo bez mlijeka, eventualno pomogne kad se napravi s pola kg sira ... prikaži još! umjesto oskudnih 250gr. Steta jer je zapravo ukusan medutim treba posteno korigirati kolicine.

  • joannah 18:51 26. Travanj 2021.

    pola kg šećera u kolaču,previše za moj ukus