Postoji li bolji desert od ovoga? Teško je na to dati odgovor... Jer ova cheesecake rolada s jagodama idealan je desert kada su jagode na vrhuncu sezone
Ova predivna cheesecakeroladailineki drugi deserti u kojima sujagodeglavne zvijezdegotovo da nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, velika većina u njima uživa, a neki od njih donose nam i dašak osvježenja. Upravo je to poanta i ovoga deserta.
Jednostavni sastojci te lagana i brza priprema rezultirat će osvježavajućom roladom. Pripremi se na to da će svi tražiti repete!
Jagode
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Rolada od jagoda i krem sira
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jaje
6
kom
Šećer
250
g
Suncokretovo ulje
2
žlica
Prašak za pecivo
2
žličica
Sol
0,50
žličica
Ekstrakt vanilije
2
žličica
Brašno
185
g
Šećer u prahu
40
g
Šećer
250
g
Krem sir
225
g
Ekstrakt vanilije
1
žlica
Jagode
300
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.
Miksaj jaja oko 2 minute. Dodaj šećer i opet miksaj dok se ne sjedine svi sastojci.
Dodaj ulje, prašak za pecivo, sol i ekstrakt vanilije. Dodaj potom i brašno pa miješaj drvenom žlicom dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobiješ jednoličnu smjesu.
Izlij tijesto u lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomjerno ga rasporedi. Peci 10-15 minuta.
Na kuhinjskoj radnoj plohi raširi kuhinjsku krpu ili ručnik i pospi ju šećerom u prahu. Nakon što je kora pečena, preokreni ju na krpu i zarolaj. Stavi u hladnjak na 20-30 minuta.
U zdjeli pomiješaj krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Stavi kremu na stranu.
Izvadi koru na radnu plohu i odmotaj ju.
Smjesu od krem sira ravnomjerno rasporedi po kori i zatim na nju postavi nasjeckane jagode.
Čvrsto zarolaj. Po vrhu pospi šećerom u prahu. Čuvaj u hladnjaku do posluživanja.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Pola kilograma secera?! A samo 250gr mascarponea... Posto su recepti generalno preslatki, prepolovila sam kolicinu secera. I dalje je preslatko. Kore su toliko suhe da ne ide niz grlo bez mlijeka, eventualno pomogne kad se napravi s pola kg sira ... prikaži još! umjesto oskudnih 250gr. Steta jer je zapravo ukusan medutim treba posteno korigirati kolicine.