Nekad moji eksperimenti budu uspješni, nekad ne. Srećom, ovog je puta sve dobro prošlo pa recept dijelim s vama. Sadrži sve ono što jako volim, okus medenjaka, pite od jabuka, cheesecakea. Ima svega, ali ničeg previše i sve se savršeno nadopunjuje. Isprobajte i procijenite sami!
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 3 žlice oštrog brašna
- 1/2 žličice prašak za pecivo
- 1 žličica cimeta i začina za medenjake
Sastojci za kremu:
- 1 manji sirni namaz
- šećera u prahu po ukusu
- malo cimeta
Sastojci za karamel:
- 200 gr kristal šećera
- 200 ml slatkog vrhnja
- 50 gr maslaca
Nadjev:
Slatki nadjev od jabuka ja pripremim unaprijed i čuvam u staklenkama poput marmelade i pekmeza, pa koristim po potrebi za kolače i pite. Ukratko, prodinstam jabuke sa šećerom i cimetom, dok ne omekšaju, ostavim komade da se vide, ne miksam ih jer ne želim dobiti marmeladu.
Priprema biskvita:
- Cijela jaja izmutite sa šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo i začine i miješajte dok ne dobijete smjesu bez grudica.
- Izlijte u lim na papir za pečenje i pecite na 180 nekih 10-15 min.
- Vrući biskvit prebacite na krpu posutu s malo šećera i pričekajte da se ohladi.
Priprema kreme, karamela i slaganje:
- Na ohlađeno tijesto namažite nadjev od jabuke i pospite pola šalice mljevenih oraha, a potom ga zarolajte.
- Izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu i malo cimeta. Premažite zarolanu roladu pripremljenom kremom.
- Rastopite šećer na laganoj vatri, a zatim ulijte slatko vrhnje sobne temperature i miješajte dok ne dobijete lijep, gusti karamel. maknite s vatre, umiješajte maslac i miješajte dok se ne otopi.
- Prelijte roladu karamelom, pospite s mljevenim orasima i cimetom. Ostatak karamela možete prebaciti u čistu staklenku i čuvati u hladnjaku.
Uživajte u desertu!