Kolumne 30. listopada 2018.

Slatko punjenje za deserte od jabuke, kruške i dunje

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Posljednje dvije godine staklenke punim slatkim voćnim miksom koji nije ni džem ni marmelada – već nešto između!

Riječ je o voćnoj kombinaciji s kratkom termičkom obradom i bez konzervansa, koja se može upotrijebiti pri pripremi brojnih slastica. Odlična stvar kada ste u stisci s vremenom, a želite nešto slatko! Puniti možete pite, palačinke, buhtle, kiflice.... Ja najčešće koristim za punjenje pita, no neki dan sam nadjenula i zapekla palačinke i ispalo je fenomenalno!

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Kombinirajte sezonsko voće, poput jabuke, kruške i dunje. 

 

Možda vas zanima... Brzi kolač od jabuka, cimeta i badema Kolumne

 

Priprema:

  1. Voće operite, ogulite i narežite na kockice.
  2. Premjestite voće u veći lonac. Upalite laganu vatri, dodajte šećera po želji i sok jednog limuna. Ja sam stavila i žlicu cimeta, malo đumbira i muškatnog oraščića.
  3. Kuhajte uz povremeno miješanje. Kad voće omekša i smjesa se zgusne, ugasite vatru.
  4. Još vruće izlijte u sterilizirane staklenke i dobro zatvorite.
  5. Čuvajte na hladnom mjestu i potrošite u kratkom roku. Budući da nema konzervansa, ipak ne može dugo stajati. Predlažem vam da napravite manju količinu, primjerice 3-4 staklenke.

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenoj Facebook stranici i Instagram profilu!
 

 

Možda vas zanima... Sezonske cimet rolice s jabukama i karamelom Kolumne

 

U slast!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.