Riječ je o voćnoj kombinaciji s kratkom termičkom obradom i bez konzervansa, koja se može upotrijebiti pri pripremi brojnih slastica. Odlična stvar kada ste u stisci s vremenom, a želite nešto slatko! Puniti možete pite, palačinke, buhtle, kiflice.... Ja najčešće koristim za punjenje pita, no neki dan sam nadjenula i zapekla palačinke i ispalo je fenomenalno!
Kombinirajte sezonsko voće, poput jabuke, kruške i dunje.
Priprema:
- Voće operite, ogulite i narežite na kockice.
- Premjestite voće u veći lonac. Upalite laganu vatri, dodajte šećera po želji i sok jednog limuna. Ja sam stavila i žlicu cimeta, malo đumbira i muškatnog oraščića.
- Kuhajte uz povremeno miješanje. Kad voće omekša i smjesa se zgusne, ugasite vatru.
- Još vruće izlijte u sterilizirane staklenke i dobro zatvorite.
- Čuvajte na hladnom mjestu i potrošite u kratkom roku. Budući da nema konzervansa, ipak ne može dugo stajati. Predlažem vam da napravite manju količinu, primjerice 3-4 staklenke.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenoj Facebook stranici i Instagram profilu!
U slast!