Recepti 30. travnja 2022.

Pavlova u čaši - simpatična verzija slatkog klasika

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Malo recepata podsjeća nas na proljeće ili ljeto kao što to radi Pavlova...

Jedna od najpoznatijih hrskavih slastica, Pavlova, najčešće dolazi u obliku velike torte ili manjih tortica. No, ako imaš već pripremljene puslice doma, Pavlova u čaši recept je za čiju će ti pripremu trebati manje od 15 minuta, a svojim će izgledom podsjećati na pravu gastronomsku poslasticu.

 

Rolada od jagoda i krem sira Možda vas zanima... Rolada od jagoda i krem sira gotova je za tren Recepti

 

Osvježavajuć okus kiselkastog voća, hrskava tekstura puslica i meko tučeno vrhnje sigurni smo svima će se svidjeti!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 velika ili 3 manja bjelanjaka
  • 1 žličica octa
  • 1/4 žličice soli
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 žlica gustina
  • 500 g jagoda
  • 450 mL vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Pripremi puslice: Zagrij pećnicu na 100 stupnjeva i lim za pečenje obloži masnim papirom. Umuti bjelanjke s octom i soli sve dok ne dobiješ čvrsti snijeg. Zatim polagano, u tri navrata, dodaj šećer svaki i miksaj dok ne dobiješ čvrstu smjesu, odnosno snijeg. Zatim dodaj gustin i špatulom promiješaj smjesu.
  2. Smjesu zatim prebaci u slastičarsku vrećicu (sa zvjezdastim nastavkom) i napravi malene puslice na limu za pečenje. Peci puslice u pećnici oko sat do sat i pol, dok ne budu potpuno suhe. Izvadi van i pusti da se ohlade. Natrgaj ih na sitnije komadiće. Naravno, ovaj korak možeš i preskočiti ako se odlučiš na kupovne puslice.
  3. istuci slatko vrhnje. Po želji dodaj u njega ekstrakt vanilije. Spremi ga sa strane u hladnjak. Jagode operi i očisti te nareži na četvrtine. 
  4. Pripremi u čaše: Na dno čaše stavi malo tučenog vrhnja. Zatim red natrganih puslica te red narezanih jagoda. Zatim ponovi postupak. 
  5. Desert serviraj odmah ili u roku 15 minuta ako želiš osjetiti hrskavost puslica. 

U slast!

 

Možda vas zanima... Proljetna verzija Linzer torte s jagodama i rabarbarom Kolumne Možda vas zanima... Sezonski složenac od jagoda, sira i starog kruha Recepti Mliječne šnite s jagodama Možda vas zanima... Desert koji obećava: Mliječne šnite s jagodama Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.