Pavlova nam je jedna od najdražih torti, a još divnija nam je ova njezina verzija - Pavlova u čaši
Jedna od najpoznatijih hrskavih slastica, Pavlova, najčešće dolazi u obliku velike torte ili manjih tortica. No, ako imaš već pripremljene puslice doma, Pavlova u čaši recept je za čiju će ti pripremu trebati manje od 15 minuta, a svojim će izgledom podsjećati na pravu gastronomsku poslasticu.
Osvježavajuć okus kiselkastog voća, hrskava tekstura puslica i meko tučeno vrhnje sigurni smo svima će se svidjeti!
Pavlova u čaši
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Pavlova u čaši
15 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Bjelanjak
3
kom
Ocat
1
žličica
Sol
0,25
žličica
Šećer u prahu
120
g
Gustin (Kukuruzni Škrob)
1
žlica
Jagode
500
g
Vrhnje za šlag
500
ml
Postupak
Pripremi puslice: Zagrij pećnicu na 100 stupnjeva i lim za pečenje obloži masnim papirom. Umuti bjelanjke s octom i soli sve dok ne dobiješ čvrsti snijeg.
Polagano, u tri navrata, dodaj šećer svaki i miksaj dok ne dobiješ čvrst snijeg. Dodaj gustin i špatulom promiješaj smjesu.
Smjesu prebaci u slastičarsku vrećicu (sa zvjezdastim nastavkom) i napravi puslice na limu za pečenje. Peci puslice u pećnici oko sat do sat i pol, dok ne budu potpuno suhe.
Izvadi van i pusti da se ohlade. Natrgaj ih na sitnije komadiće. Naravno, ovaj korak možeš i preskočiti ako se odlučiš na kupovne puslice.
Izmiksaj slatko vrhnje. Po želji dodaj u njega ekstrakt vanilije. Spremi ga sa strane u hladnjak.
Jagode operi i očisti te nareži na četvrtine.
Na dno čaše stavi malo šlaga. Zatim red natrganih puslica te red narezanih jagoda. Ponovi postupak.
Desert serviraj odmah ili u roku 15 minuta ako želiš osjetiti hrskavost puslica.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.