Recepti 10. listopada 2021.

Brzinske kocke od čokolade i kikiriki maslaca

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovaj recept pećnica ti nije potrebna!

Samo pet jednostavnih sastojka bit će ti potrebno za spremanje ovog deserta. Čokoladne kocke s maslacem od kikirikija savršen su zalogaj za sve one koji imaju sweet tooth.

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća slastica od kikiriki maslaca, banane i čokolade Recepti

 

Nakon što prikupiš sastojke, za pripremu će ti trebati samo 10-ak minuta. Najbolje od svega jest da ne moraš paliti pećnicu! Jednom oblikovani, sat vremena moraju odstajati, a nakon toga spremni su za posluživanje!

Sastojci za prvi sloj:

  • 230 g maslaca, rastopljenog i malo ohlađenog
  • 250 g kremastog maslaca od kikirikija
  • 240 g šećera u prahu
  • 240 g krekera ili petit keksa

Sastojci za glazuru od čokolade:

  • 250 g čokoladnih kapljica ili komadića čokolade po želji
  • 65 g kremastog maslaca od kikirikija

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Za prvi sloj: Lim za pečenje obloži masnim papirom. U velikoj zdjeli pomiješaj rastopljeni maslac i maslac od kikirikija i miješaj dok se dobro ne sjedine.
  2. Dodaj šećer u prahu i nastavi miješati dok se potpuno ne sjedine svi sastojci.
  3. Zatim polagano dodaj smrvljene krekere ili kekse po želji.
  4. U pripremljenu posudu za pečenje stavi dobivenu smjesu, ravnomjerno ju rasporedi i lagano pritisni. 
  5. Za preljev od čokolade: U zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu dodaj čokoladne kapi ili komadiće čokolade i kikiriki maslac. Stavi u mikrovalnu, na 20 sekundi, zatim izvadi i promiješaj, pa ponovno stavi na 20 sekundi. Koliko puta ćeš trebati ponavljati ovisi o jačini mikrovalne i njenom načinu rada. Na kraju trebaš dobiti glatku smjesu.
  6. Otopljenu čokoladu zatim prelij preko sloja od kikiriki maslaca i krekera koji se nalazi u limu za pečenje. Ravnomjerno ju raširi da prekrije sve dijelove. 
  7. Dobiveni kolač zatim ostavi da se ohladi najmanje sat vremena. Kada postane čvrst, nareži ga na kockice ili oblik koji želiš i uživaj u njima!

U slast!

 

Možda vas zanima... Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama Recepti Možda vas zanima... Čokoladne oblatne - slastica koja podsjeća na djetinjstvo Kolumne Možda vas zanima... Brownies s Nutellom za najveće sladokusce Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:37 12. Listopad 2021.

    lako za napraviti .dobar kolač