Recepti Desert 01. lipnja 2024.

Kocke od čokolade i kikiriki maslaca gotove za 10 minuta

Kocke od čokolade i kikiriki maslaca
Kocke od čokolade i kikiriki maslaca
foto: Shutterstock
Za ovaj recept pećnica ti nije potrebna! Ove kocke od čokolade i kikiriki maslaca brzo su gotove, a još brže nestaju sa stola! Imamo odličan recept!

Samo 5 sastojka bit će ti potrebno za spremanje ovog deserta. Kocke od čokolade i kikiriki maslaca savršen su zalogaj za sve one koji vole slatko.

Nakon što prikupiš sastojke, za pripremu će ti trebati samo 10-ak minuta. A najbolje od svega jest da ne moraš paliti pećnicu! Jednom oblikovani, sat vremena moraju odstajati, a nakon toga spremni su za posluživanje!

 | Author: Shutterstock Kocke od čokolade i kikiriki maslaca foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Kocke od čokolade i kikiriki maslaca
25 MIN
pripreme
4 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslac 230 g
  • Kikiriki maslac 250 g
  • Šećer u prahu 240 g
  • Keksi 240 g
  • Čokolada za kuhanje 250 g
  • Kikiriki maslac 65 g
Postupak
  1. Za prvi sloj: Lim za pečenje obloži masnim papirom. U velikoj zdjeli pomiješaj rastopljeni maslac i maslac od kikirikija i miješaj dok se dobro ne sjedine.


  2. Dodaj šećer u prahu i nastavi miješati dok se potpuno ne sjedine svi sastojci.


  3. Polagano dodaj smrvljene krekere ili kekse po želji.


  4. U pripremljeni pleh stavi dobivenu smjesu, ravnomjerno ju rasporedi i lagano pritisni. 


  5. Za preljev od čokolade: U zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu dodaj komadiće čokolade i kikiriki maslac. Stavi u mikrovalnu, na 20 sekundi, zatim izvadi i promiješaj, pa ponovno stavi na 20 sekundi. Koliko puta ćeš trebati ponavljati ovisi o jačini mikrovalne i njenom načinu rada. Na kraju trebaš dobiti glatku smjesu.


  6. Rastopljenu čokoladu prelij preko sloja od kikiriki maslaca i krekera koji se nalazi u limu za pečenje. Ravnomjerno ju razmaži da prekrije sve dijelove. 


  7. Kolač ostavi da se ohladi najmanje sat vremena. Kada postane čvrst, nareži ga na kockice ili oblik koji želiš i uživaj u njima!


isprobaj i ove divne slastice s kikirikijem...

Možda vas zanima... Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama Recepti keksi kikiriki Možda vas zanima... Hrskavi keksi s duplom dozom kikirikija Recepti Možda vas zanima... Predobar brownie napravi od samo 3 sastojka! Recepti

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:37 12. Listopad 2021.

    lako za napraviti .dobar kolač