Od banana, kakaa i kikiriki maslaca možeš napraviti odličan brownie. Osim što će poslužiti kao ukusan međuobrok i desert, usput ćeš potrošiti i one neugledne smećkaste banane.
U nastavku ti donosimo osnovni recept, koji lako možeš prilagoditi svom ukusu. Primjerice, mi volimo dodati nasjeckanu tamnu čokoladu, a ponekad i tostirane lješnjake. Odabir prepuštamo tebi.
Sastojci su dostatni za standardni kalup dimenzija 20 x 20 cm. Preporučujemo da ohlađeni kolač narežeš na 16 kocki i da ga čuvaš u hladnjaku.
Dio možeš spremiti u plastične vrećice sa zatvaračem i čuvati mjesec dana u zamrzivaču. Večer prije serviranja brownies izvadi iz zamrzivača i pusti da stoje preko noći u hladnjaku. Ujutro će biti spremni za serviranje!
Brownies s bananom
Sastojci:
- 4 zrele banane (cca 450 g)
- 40 g kakaa u prahu
- 200 g kikiriki maslaca
Postupak:
- Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
- Zrele banane najprije dobro zgnječi vilicom.
- Dodaj kakao i kikiriki maslac pa dobro promiješaj.
- Premjesti smjesu u četvrtasti kalup (20 x 20 cm). Zagladi vilicom i stavi u dobro zagrijanu pećnicu.
- Peci brownies otprilike 20 minuta. Izvadi ih i pričekaj da se ohlade prije rezanja.