Špajza 27. studenoga 2023.

Za recept trebaš zrele banane? Evo kako požuriti zrenje..

zrele banane
Metode za ubrzano zrenje banana foto: Matthew Lakeland/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo ti 4 metode kojima možeš ubrzati zrenje banana, kako bi bile savršene za konzumaciju ili za pripremu slastica

Savršeno žute banane bez točkica, idealne razine slatkoće, odličan su zalogaj tijekom dana i baza za pripremu izvanrednog banana splita. Međutim, za pripremu velike većine slastica trebat će ti zrele banane koje su i slađe i mekše. 

Ako u košari s voćem imaš zelenkaste, ili ove spomenute idealno žute banane, banana kruh, brownieji s bananom, muffini ili smoothie neće biti podjednako ukusni i idealne teksture. Na sreću, proces zrenja možeš, po potrebi, malo ubrzati. U nastavku raspisujemo 4 efikasne metode, ovisno o tome koliko vremena imaš.

 

Avokado Možda vas zanima... Kako ubrzati zrenje avokada Špajza

 

1. Do zrelih banana za 3 dana...

Ako tek planiraš što ćeš pripremati za vikend, i nisi u stisci s vremenom, zelene banane ostavi na toplom mjestu do kojeg dopire sunce. Toplina će znatno ubrzati proces zrenja!

2. Do zrelih banana za 2 dana...

U papirnatu vrećicu ubaci banane i dvije zrele jabuke. Jabuke će ispustiti etilen, koji ubrzava proces zrenja voća i povrća. Istom se metodom možeš poslužiti i ako, primjerice, iz trgovine doneseš tvrdi avokado.

 | Author: Martin de Arriba/Unsplash Banane će brže sazrijeti ako ih držiš na toplom i sunčanom mjestu, u posudi s drugim voćem. foto: Martin de Arriba/Unsplash

3. Do zrelih banana za 3 sata...

Ako zaista nemaš vremena, banane ubaci u zamrzivač na barem 3 sata. Kora će posmeđiti, a banane će biti puno mekše nakon što se odmrznu. Svakako provjeri u kakvom su stanju nekoliko sati prije no što kreneš s pripremom odabranog recepta!

4. Imaš samo nekoliko minuta?

Postoji još jedno rješenje za sve one koji su stanje banana provjerili nakon što su već izvagali sve potrebne sastojke za pripremu banana kruha ili brownieja. Ubaci banane u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peci ih otprilike 5 minuta. Kora će brzo potamniti, dok će unutrašnjost biti savršeno mekana i spremna za daljnje kulinarske avanture.

 | Author: Eiliv Aceron/Unsplash Banane foto: Eiliv Aceron/Unsplash

ISPROBAJ RECEPTE ZA SLASTICE S BANANAMA:

 

Slatki kruh s bananama Možda vas zanima... Najbolji doručak: Slatki kruh s bananama i kikirikijem Recepti Možda vas zanima... Osvježavajuća krema od banane i grčkog jogurta Recepti Možda vas zanima... Za doručak: Muffini od zobenih pahuljica i banane Recepti Možda vas zanima... Imaš zrele banane? Za doručak napravi brownieje Kolumne


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.