Ovaj brzinski desert vrlo je lagan za napraviti i to u jednoj posudi. Po želji možeš dodati i orašaste plodove, poput oraha ili badema.
Količinu čokolade koju ćeš staviti prepuštam tebi, kao i dodatni šećer koji bi mogao biti potreban ako banane ipak nisu dovoljno zrele.
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i na istoimenom Instagram profilu!
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 50 ml mlijeka
- 3 banane
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žlica rižinog brašna
- 1 žlica krumpirovog škroba
- 1 žličica praška za pecivo
- Tamna čokolada
Postupak:
- U posudi izmiješaj jaja s mlijekom i šećerom. Dodaj banane i zgnječi ih.
- Umiješaj suhe sastojke: kakao, rižino brašno, krumpirov škrob i prašak za pecivo.
- Tamnu čokoladu nasjeckaj na manje komadiće te je lagano, uz pomoć silikonske špatule, umiješaj u tijesto.
- Izlij smjesu u posudu za pečenje, koju si prethodno obložila papirom za pečenje. Peci 20 - 25 minuta na 180 stupnjeva.
Brownies nareži kad se ohlade. Dobar tek!