Voliš li jesti grčki jogurt sa svježim bobičastim voćem? A američke palačinke? Ako si potvrdno odgovorila na oba pitanja, za tebe imam pravu poslasticu - proteinske bezglutenske palačinke s grčkim jogurtom, kokosom i borovnicama.
U receptu koristim kombinaciju brašna bez glutena, bademovog i kokosovog brašna, što osigurava vrlo prozračnu strukturu tijesta, a voće i med daju im potrebnu slatkoću!
Našu blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- Prstohvat soli
- 3 žlice grčkog jogurta
- 1 žlica brašna bez glutena
- 1 žlica bademovog brašna
- 4 žlice kokosovog brašna
- Pola žličice praška za pecivo
- Šaka svježih borovnica
- Jagode
- Med
Postupak pripreme:
- U velikoj posudi dobro izmiješaj jaja i šećer. Dodaj grčki jogurt i ponovno dobro promiješaj.
- U smjesu dodaj suhe sastojke: brašno bez glutena, bademovo i kokosovo brašno te pola žličice praška za pecivo. Dobro promiješaj da se sve sjedini. Naposljetku, u tijesto dodaj šaku svježih borovnica.
- Na tavi za palačinke zagrij malo kokosovog ulja pa palačinke peci na laganoj vatri, dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane.
- Serviraj palačinke tako da ih posložiš jednu na drugu, u slatki tornjić. Dodaj svježe jagode i med. Uživaj!