Kolumne 17. ožujka 2019.

Ljubičasta kaša koju želite isprobati za današnji doručak

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosim jednu jednostavnu, pomalo neobičnu kombinaciju za doručak: kašu od ljubičastog batata!

Ljubičasti batat postao je jedna od mojih omiljenih namirnica već od prvog zalogaja. Ima lagani cvjetni okus, teksturom je suši od narančastog batata i veoma je zasitan, posebice u ovoj kombinaciji.

 

Možda vas zanima... Avokado tost od batata - doručak za pamćenje! Kolumne

 

Ovaj recept je veganski, bez glutena i veoma jednostavan za napraviti. Preporučujem kuhanje isjeckanog batata na pari, kako biste zadržali što više njegove fantastično žarke boje koja se normalnim kuhanjem počne gubiti.

Kašu možete slobodno po svojoj želji ukrasiti svojim najdražim namirnicama, a ja ću vam napisati što sam ja sve stavila. Svakako preporučujem maline i med, budući da maline daju dodatnu svježinu kaši koja je dosta zasitna, a med daje slatkoću kao jedini dodatni zaslađivač.

 

Možda vas zanima... Čokoladna kaša s bananom - potpuno drugačiji, zdrav i ukusan doručak Kolumne

 

Našu novu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Kako napraviti mlijeko od lana - mali trikovi za veliki užitak Kolumne

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Potrebno vam je:

  • 200 gr ljubičastog batata (jedan manji batat)
  • 100 mL kokosovog mlijeka
  • Dodatci (možete mijenjati po želji):
  • ½ banane
  • 1 žličica chia sjemenki
  • 1 žličica maslaca od suncokreta
  • 1 žličica meda
  • Suhe šljive
  • Smrznute maline
  • Kokos za posipanje

Postupak:

  1. Jedan manji batat (200 gr) ogulite, te nasjeckajte na manje komadiće. Pustite da se kuha na pari dok potpuno ne omekša.
  2. Skuhani batat premjestite u sjeckalicu ili blender, te dodajte 100 mL kokosovog mlijeka. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
  3. Premjestite u zdjelicu za posluživanje, te ukrasite svojim najdražim dodatcima. Ja sam stavila pola banane, chia sjemenke, med, nasjeckane komadiće suhih šljiva, kokos, smrznute maline, te maslac od suncokreta koji sam sama napravila. Umjesto toga možete staviti maslac od kikirikija ili badema, ili svoj najdraži čokoladni namaz.

Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.