Ljubičasti batat postao je jedna od mojih omiljenih namirnica već od prvog zalogaja. Ima lagani cvjetni okus, teksturom je suši od narančastog batata i veoma je zasitan, posebice u ovoj kombinaciji.
Ovaj recept je veganski, bez glutena i veoma jednostavan za napraviti. Preporučujem kuhanje isjeckanog batata na pari, kako biste zadržali što više njegove fantastično žarke boje koja se normalnim kuhanjem počne gubiti. Kašu možeš, po želji, dekorirati svojim najdražim namirnicama, a ja ću vam napisati što sam ja sve stavila. Svakako preporučujem maline i med, budući da maline daju dodatnu svježinu kaši koja je dosta zasitna, a med daje slatkoću kao jedini dodatni zaslađivač.
Sastojci:
- 200 g ljubičastog batata (jedan manji batat)
- 100 ml kokosovog mlijeka
Dodaci:
- ½ banane
- 1 žličica chia sjemenki
- 1 žličica maslaca od suncokreta
- 1 žličica meda
- Suhe šljive
- Smrznute maline
- Kokos za posipanje
Postupak:
- Jedan manji batat (200 g) oguli pa nareži na manje komadiće. Pusti da se kuha na pari dok potpuno ne omekša.
- Skuhani batat premjesti u sjeckalicu ili blender, te dodaj 100 ml kokosovog mlijeka. Blendaj dok ne dobiješ jednoličnu, glatku smjesu.
- Premjesti u zdjelicu za posluživanje i ukrasi svojim najdražim dodacima. Ja sam stavila pola banane, chia sjemenke, med, nasjeckane komadiće suhih šljiva, kokos, smrznute maline i maslac od suncokreta koji sam sama napravila. Umjesto toga možeš staviti maslac od kikirikija ili badema ili pak svoj najdraži čokoladni namaz.
Uživaj u doručku i usput baci oko na blog La vie Shobaine!