Slatko punjenje od crnog sezama ne samo što daje finu orašastu notu, nego i pretvara kruh u malo umjetničko djelo. Prilikom pripreme drvenim štapićem možeš napraviti svakojake apstraktne oblike.
Dakle, osim što je ovaj banana bread ukusan - zabavan je i fotogeničan.
Sastojci:
- 2 jaja
- 55 g šećera
- Prstohvat soli
- 3 zrele banane (oko 400 g banana, bez kore)
- 150 ml mlijeka
- 160 g bezglutenskog brašna
- 85 g heljdinog brašna
- 12 g praška za pecivo
Punjenje:
- 70 g crnog sezama, tostiranog
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 65 g maslaca
- 50 ml mlijeka
Postupak:
- Pripremi tijesto za banana bread. U posudi pomiješaj jaja, šećer, sol i mlijeko. Dodaj banane pa ih zgnječi uz pomoć vilice. Umiješaj bezglutensko i heljdino brašno i prašak za pecivo.
- Sezam lagano tostirajte i premjesti ga u sjeckalicu. Dodaj mu šećer i vanilin šećer pa ga usitni. Dodaj otopljeni maslac i mlijeko, a zatim miksaj dok ne dobiješ malo rjeđu pastu.
- Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje pa dodaj izlij trećinu tijesta. Dodaj polovicu punjenja od sezama te uz pomoć štapića lagano umiješaj pastu od sezama u tijesto kako bi dobila zanimljive oblike. Dodaj drugu trećinu tijesta i ostatak paste pa ponovi postupak. Na kraju sve prelij ostatkom tijesta.
- Peci na 180 stupnjeva 50 minuta ili dok čačkalica kojom si probola tijesto ne izađe čista. Pričekaj da se kruh ohladi prije posluživanja.
Dok guštaš u odličnom banana breadu, baci oko na blog La Vie Shobaine!