Kolumne 22. rujna 2020.

Uštipci s bananom brzo nestaju s tanjura

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon telefonskog razgovora s mamom, koja je tada na godišnjem odmoru upravo pekla fritule s jabukama, u meni se odjednom javila neizmjerna želja za njima. Baš pravi food craving, želim fritule i želim ih sad!

Pogledala sam oko sebe i prva stvar koju sam vidjela – banane. I odlučila sam, umjesto jabuka ja ću u svoje fritule staviti banane pa što bude - bude. 

I znate što je bilo? Apsolutno fine fritule, hrskave, pune okusa banane u najboljem smislu. Da li sam ih sve pojela u roku deset minuta? Jesam. I zato ih danas želim podijeliti s vama i nadam se da će vam se svidjeti! 

 

Možda vas zanima... Svi okusi pite od jabuka - u jednoj posudici Kolumne

 

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.   
 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Sastojci:

  • 2 banane (vrlo zrele)
  • 1 jaje
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 2 žlice zobenog brašna
  • 2 žlice rižinog brašna
  • 1 žlica krumpirovog škroba
  • ½ žličice praška za pecivo

 

Proteinske palačinke Možda vas zanima... Odlične proteinske palačinke od samo pet sastojaka Kolumne

 

Postupak:

  1. Banane ogulite, stavite u zdjelu i dobro zgnječite. Želite ih pretvoriti u glatku kašu bez većih komadića banane.
  2. Dodajte jedno jaje i promiješajte.
  3. Dodajte šećer, zobeno i rižino brašno, prašak za pecivo te krumpirov škrob. Sve dobro izmiješajte
  4. Na srednje jakoj vatri dobro zagrijte ulje u kojemu ćete peći fritule. Tijesto u željenoj količini nježno ubacite u vrelo ulje te pecite dok ne postane zlatno, tada ga okrenite i ispecite s druge strane. 

Poslužite odmah. Dobar tek!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.