Pogledala sam oko sebe i prva stvar koju sam vidjela – banane. I odlučila sam, umjesto jabuka ja ću u svoje fritule staviti banane pa što bude - bude.
I znate što je bilo? Apsolutno fine fritule, hrskave, pune okusa banane u najboljem smislu. Da li sam ih sve pojela u roku deset minuta? Jesam. I zato ih danas želim podijeliti s vama i nadam se da će vam se svidjeti!
Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 2 banane (vrlo zrele)
- 1 jaje
- 2 žličice smeđeg šećera
- 2 žlice zobenog brašna
- 2 žlice rižinog brašna
- 1 žlica krumpirovog škroba
- ½ žličice praška za pecivo
Postupak:
- Banane ogulite, stavite u zdjelu i dobro zgnječite. Želite ih pretvoriti u glatku kašu bez većih komadića banane.
- Dodajte jedno jaje i promiješajte.
- Dodajte šećer, zobeno i rižino brašno, prašak za pecivo te krumpirov škrob. Sve dobro izmiješajte
- Na srednje jakoj vatri dobro zagrijte ulje u kojemu ćete peći fritule. Tijesto u željenoj količini nježno ubacite u vrelo ulje te pecite dok ne postane zlatno, tada ga okrenite i ispecite s druge strane.
Poslužite odmah. Dobar tek!