Ovaj recept za zobenu kašu koju možete pripremiti noć prije vrlo je jednostavan i možeš napraviti više različitih verzija, koristeći svoje najdraže dodatke.
Na samom kraju recepta opisala sam neke moguće varijacije, a ovdje donosim bazni recept koji je već sam po sebi ukusan. Dobro jutro i dobar tek!
Usput pogledaš što ima novog na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 3 velike žlice zobenih pahuljica
- 1 jabuka
- 50 ml mlijeka
- 1 žličica lanenog brašna
- 1 žličica smeđeg šećera
- ¼ žličice cimeta
- Čips od jabuke za dekoraciju
Postupak:
- Jabuku oguli i nareži na veće komade te ih stavite u blender s malo vode. Žlica vode će pomoći da se jabuka potpuno izblenda u smoothie.
- U posudici pomiješaj smoothie od jabuke sa zobenim pahuljicama, mlijekom, brašnom od lana, šećerom i cimetom.
- Stavi u hladnjak preko noći ili barem na nekoliko sati.
- Prije serviranja možeš dekorirati s nekoliko komadića čipsa od jabuke.
U nastavku provjeri čime još možeš "začiniti" svoj jesenski doručak...
Varijacije:
- Orašasti plodovi: Ako želiš, u zobene pahuljice možeš dodati i orašaste plodove poput oraha ili badema. Možeš ih dodati u samu kašu, ako želiš da budu mekši. U slučaju da želiš malo hrskavosti, preporučujem da ih prvo lagano tostiraš na tavi i na grubo nasjeckaš, te pospeš po vrhu kaše prije serviranja.
- Tijekom pripreme kaše, u nju možeš dodati i sušeno voće poput grožđica ili brusnica.
- Za pripremu ovog recepta možeš koristiti mlijeko po izboru - ono može biti kravlje ili neko biljno mlijeko poput zobenog ili bademovog.
Dobar tek!