gastro postao
Zamisli da se probudite, a u hladnjaku vas čeka spreman zdravi doručak. I ima okus pite od jabuka...
Ovaj recept za zobenu kašu koju možete pripremiti noć prije vrlo je jednostavan, i možete napraviti više različitih verzija, koristeći svoje najdraže dodatke. Na kraju recepta opisala sam vam neke moguće varijacije, a ovdje donosim bazni recept koji je već sam po sebi ukusan!
Sastojci:
- 3 velike žlice zobenih pahuljica
- 1 jabuka
- 50 mL mlijeka
- 1 žličica lanenog brašna
- 1 žličica smeđeg šećera
- ¼ žličice cimeta
- Čips od jabuke za dekoraciju
Laura Roman
Postupak:
- Jabuku ogulite, i narežite na veće komade te ih stavite u blender s malo vode – želite tek žlicu do dvije vode koja će pomoći da se jabuka potpuno izblenda u smoothie.
- U posudici pomiješajte smoothie od jabuke sa zobenim pahuljicama, mlijekom, brašnom od lana, šećerom i cimetom.
- Stavite u hladnjak preko noći ili barem na nekoliko sati.
- Prije serviranja, možete dekorirati s nekoliko komadića čipsa od jabuke.
Varijacije
Orašasti plodovi – ako želite, u zobene pahuljice možete dodati i orašaste plodove poput oraha ili badema. Možete ih dodati u samu kašu ako želite da budu mekši, ili ako želite malo hrskavosti, preporučujem da ih prvo lagano tostirate na tavi i na grubo nasjeckate, te pospete na vrh kaše prije serviranja.
Tijekom pripreme kaše, u nju možete dodati i sušeno voće poput grožđica ili brusnica.
Za pripremu ovog recepta možete koristiti mlijeko po izboru – ono može biti kravlje, ili za vegansku verziju možete koristiti neko biljno mlijeko poput zobenog ili bademovog.
Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Dobar tek!