gastro postao
Postoji još jedan odličan način za upotrebu zrelih banana - priprema lagane, brzinske kreme s grčkim jogurtom.
Zrele banane su zapravo najbolje i najslađe, savršene za smoothieje, banana bread, muffine, keksiće, nice cream pa čak i svojevrsni mousse.
Iako u ovom receptu nema ni jaja ni slatkog vrhnja, tekstura ove kreme zaista podsjeća na mousse. Prozračna je i lagana, jede se dobro rashlađena i može se poslužiti uz svježe voće, komadiće keksića ili strugotine tamne čokolade.
Krema od banane i grčkog jogurta
Sastojci:
- 4 banane
- 450 g grčkog jogurta
- 50 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica limunovog soka
Priprema:
- Pomiješaj jogurt i šećer u prahu u glatku smjesu.
- Izblendaj bananu s ekstraktom vanilije i sokom limuna.
- Pomiješaj smjesu jogurta s izblendanom bananom i lagano promiješaj špatulom.
- Prelij u posudice i stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.
- Posluži rashlađeno!