gastro postao
Zdravi, meki i bez glutena... Ove brownieje s avokadom obavezno moraš isprobati!
Ovaj desert možda ti već zvuči odlično, ali okus mu je još bolji. Ima zdrave sastojke, jednostavno ga je pripremiti i upravo zato je idealan ako tražiš nešto drugačije i novo.
S obzirom na sastav, poslužit će i kao doručak!
Važno je da znaš i kako bademovo brašno u njemu možeš zamijeniti brašnom od lješnjaka ili indijskog oraščića. Također, ostatke brownieja možeš čuvati u hladnjaku do tjedan dana ili ih dobro upakirati i staviti u zamrzivač na 4 mjeseca.
Brownies s avokadom
Sastojci:
- 1 veliki avokado, oguljen i nasjeckan na kockice
- 2 velika jaja
- 50 g šećera
- 60 ml javorovog sirupa
- 3 žlice maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 40 g kakaa u prahu
- 50 g bademovog brašna
- 1 žličica instant kave
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 80 g tamne čokolade
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. U lim za pečenje stavi masni papir i po želji ga dodatno namasti ili koristi ulje u spreju. Pobrini se da malo papira izlazi i van obruba lima za pečenje.
- U zdjelu procesora za hranu ili u blender stavi avokado, jaja, šećer, javorov sirup, maslac i ekstrakt vanilije. Obradi uz pomoć multipraktika ili blendera sve dok ne dobiješ potpuno glatku smjesu.
- Zatim dodaj kakao prah, bademovo brašno, instant kavu, sodu bikarbonu i sol. Miješaj dok ponovno ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj 40 grama čokolade, nasjeckane ili čokoladnih pahuljica u blender i nekoliko puta pulsiraj tako da grubo sjedine s ostatkom smjese.
- Dobiveno tijesto stavi u pripremljeni lim za pečenje i glatko poravnaj vrh. Ostatak čokoladnih pahuljica posipaj preko tijesta.
- Peci 25 do 30 minuta ili sve dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe uglavnom čista, uz možda pokoju mrvicu. Ostavi ih pola sata u posudu za pečenje, a potom ih izvadi i pričekaj da se u potpunosti ohlade.