gastro postao
Rijetko što može nadmašiti sočne brownies i čašu mlijeka...
Ove će čokoladne kocke ekspresno nestati s tanjura, vrlo vjerojatno i prije nego se u potpunosti stignu ohladiti.
Ako nekim čudom prežive prvu večer, prebaci ih u plastičnu posudu s poklopcem i pojedi u roku od tri dana. Možeš ih spremiti u plastične vrećice sa zatvaračem i držati u zamrzivaču čak tri mjeseca.
Sastojci:
- 70 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 100 g brašna
- 3/4 žličice praška za pecivo
- 2 velika jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 350 g Nutelle
- ½ žličice soli
- 100 g nasjeckane čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu za brownieje (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje.
- Izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu i svijetlu smjesu. Postepeno dodaj jaja i ekstrakt vanilije.
- Nastavi lagano miksati i dodaj 300 g Nutelle i sol.
- Ubaci brašno i prašak za pecivo pa promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
- Na kraju umiješaj nasjeckanu čokoladu.
- Prebaci smjesu u pripremljenu posudu za pečenje i rasporedi po vrhu preostalu Nutellu. Vrhom noža oblikuj različite oblike. Po želji pospi s malo soli.
- Peci brownieje 30-35 minuta i izvadi ih kad čačkalica kojom si probola sredinu izađe s tek nekoliko mrvica.
- Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije rezanja.
ZA ONE KOJI TEŽE SAVRŠENSTVU: