Nekad banane spremim za smoothie, nekad za sladoled, nekad za banana bread. A nekad, kad je kriza, napravim ovakav kolač i predoziram se sočnom čokoladnom poslasticom s mirisom i okusom banana.
Umjesto dodatne čokolade možete ubaciti lješnjake, orahe i slično, ali ja sam stvarno bila u čoko krizi pa sam pojačala dozu sjeckanom čokoladom.
Druge recepte potražite na blogu Pregacha te Instagram i Facebook profilima!
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 120 g tamne čokolade
- 200 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- 200 g zrelih banana (oko 2 veće, 3 manje)
- 65 g brašna
- 25 g kakaa
- Prstohvat soli
- Pola praška za pecivo
- 100 g čokoladnih kapljica ili sitno sjeckane čokolade
Priprema:
- Maslac i čokoladu otopite na pari i promiješajte da se sve sjedini.
- Jaja sa šećerom miksajte na jakoj brzini par minuta. Dodajte otopljenu čokoladu i izgnječene banane. Kratko izmiksajte da se sjedini. Dodajte prosijane suhe sastojke i lagano špatulom sjedinite. Dodajte čokoladu i pomiješajte.
- Istresite u kalup veličine 25 x 30 cm i pecite 25 min u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.