Kolumne 02. veljače 2020.

Od zrelih banana napravi slasne brownieje!

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ti banane u kutiji s voćem stoje već danima, iskoristi ih za pripremu odličnih brownieja...

Nekad banane spremim za smoothie, nekad za sladoled, nekad za banana bread. A nekad, kad je kriza, napravim ovakav kolač i predoziram se sočnom čokoladnom poslasticom s mirisom i okusom banana.

Umjesto dodatne čokolade možete ubaciti lješnjake, orahe i slično, ali ja sam stvarno bila u čoko krizi pa sam pojačala dozu sjeckanom čokoladom. 

 

Možda vas zanima... Pita sa sirom - najdraži kolač iz djetinjstva Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu Pregacha te Instagram i Facebook profilima!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 120 g tamne čokolade
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 200 g zrelih banana (oko 2 veće, 3 manje)
  • 65 g brašna
  • 25 g kakaa
  • Prstohvat soli
  • Pola praška za pecivo
  • 100 g čokoladnih kapljica ili sitno sjeckane čokolade

 

Možda vas zanima... Baš kao nekad: Rum pločice s jednim neobičnim dodatkom Kolumne

 

Priprema:

  1. Maslac i čokoladu otopite na pari i promiješajte da se sve sjedini.
  2. Jaja sa šećerom miksajte na jakoj brzini par minuta. Dodajte otopljenu čokoladu i izgnječene banane. Kratko izmiksajte da se sjedini. Dodajte prosijane suhe sastojke i lagano špatulom sjedinite. Dodajte čokoladu i pomiješajte.
  3. Istresite u kalup veličine 25 x 30 cm i pecite 25 min u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.