Kolumne 02. veljače 2020.

Od zrelih banana napravi slasne brownieje!

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ti banane u kutiji s voćem stoje već danima, iskoristi ih za pripremu odličnih brownieja...

Nekad banane spremim za smoothie, nekad za sladoled, nekad za banana bread. A nekad, kad je kriza, napravim ovakav kolač i predoziram se sočnom čokoladnom poslasticom s mirisom i okusom banana.

Umjesto dodatne čokolade možete ubaciti lješnjake, orahe i slično, ali ja sam stvarno bila u čoko krizi pa sam pojačala dozu sjeckanom čokoladom. 

 

Pita sa sirom Možda vas zanima... Pita sa sirom nam je najdraži kolač još iz djetinjstva! Recepti

 

Druge recepte potražite na blogu Pregacha te Instagram i Facebook profilima!

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 120 g tamne čokolade
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 200 g zrelih banana (oko 2 veće, 3 manje)
  • 65 g brašna
  • 25 g kakaa
  • Prstohvat soli
  • Pola praška za pecivo
  • 100 g čokoladnih kapljica ili sitno sjeckane čokolade

 

Možda vas zanima... Baš kao nekad: Rum pločice s jednim neobičnim dodatkom Kolumne

 

Priprema:

  1. Maslac i čokoladu otopite na pari i promiješajte da se sve sjedini.
  2. Jaja sa šećerom miksajte na jakoj brzini par minuta. Dodajte otopljenu čokoladu i izgnječene banane. Kratko izmiksajte da se sjedini. Dodajte prosijane suhe sastojke i lagano špatulom sjedinite. Dodajte čokoladu i pomiješajte.
  3. Istresite u kalup veličine 25 x 30 cm i pecite 25 min u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.