Kolumne 11. siječnja 2020.

Baš kao nekad: Rum pločice s jednim neobičnim dodatkom

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosim recept za super jednostavne rum pločice. Davno je to bilo kad sam ovaj recept zapisala i spremila pa je odlično vrijeme da ga podijelim i s vama.

Sjećate li se rum pločica iz djetinjstva? Ove će vas podsjetiti na upravo te dane i u kuhinju uvesti dozu najslađih okusa. Za pripremu vam neće trebati previše vremena, a tu je i jedan sasvim neobičan sastojak.

 

Možda vas zanima... Mini cheesecake s voćem - pripremaju se i nestaju u trenu Kolumne Marmorni kolač s klementinama Možda vas zanima... Slatka zima uz mramorni kolač s klementinama Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Ljuta pileća krilca nakon kojih ćeš doslovno polizati prste Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 300 g krumpira
  • 300 g mljevenog keksa (petit, plazma...) 
  • 200 g čokolade za kuhanje ili tamne
  • 140 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žlice ruma
  • 1 žlica ulja

Postupak pripreme:

  1. Skuhati krumpir, a zatim ocijediti i ispasirati. Krumpiru dodati 100g čokolade i 100g margarina i miješati dok se smesa ne sjedini. Čokolada i margarin će se otopiti od topline krumpira, ali ih možete otopiti i na pari pa sjediniti. 
  2. Zatim dodajte mljeveni keks, šećer u prahu, kakao i rum.
  3. Kolačiće možete formirati i rukama u željeni oblika, a ja smjesu razvijem između 2 papira za pečenje i izreže nožem pločice. Oko 45 prutića dobijem od ove smjese. 
  4. Kolačiće stavite na hlađenje da se stisnu na pola sata, sat...

Za glazuru:

  1. Na pari otipite 100g čokolade i 40g margarina sa žlicom ulja, a kolačiće onda možete umakati pojedinačno ili ih preliti.

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran  | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.