Sjećate li se rum pločica iz djetinjstva? Ove će vas podsjetiti na upravo te dane i u kuhinju uvesti dozu najslađih okusa. Za pripremu vam neće trebati previše vremena, a tu je i jedan sasvim neobičan sastojak.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 300 g krumpira
- 300 g mljevenog keksa (petit, plazma...)
- 200 g čokolade za kuhanje ili tamne
- 140 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 1 žlica kakaa
- 2 žlice ruma
- 1 žlica ulja
Postupak pripreme:
- Skuhati krumpir, a zatim ocijediti i ispasirati. Krumpiru dodati 100g čokolade i 100g margarina i miješati dok se smesa ne sjedini. Čokolada i margarin će se otopiti od topline krumpira, ali ih možete otopiti i na pari pa sjediniti.
- Zatim dodajte mljeveni keks, šećer u prahu, kakao i rum.
- Kolačiće možete formirati i rukama u željeni oblika, a ja smjesu razvijem između 2 papira za pečenje i izreže nožem pločice. Oko 45 prutića dobijem od ove smjese.
- Kolačiće stavite na hlađenje da se stisnu na pola sata, sat...
Za glazuru:
- Na pari otipite 100g čokolade i 40g margarina sa žlicom ulja, a kolačiće onda možete umakati pojedinačno ili ih preliti.
Dobar tek!