Ovih dana Pregacha slavi prvi rođendan. I zato si je napravila omiljeni desert, ali u verziji spremnoj za dijeljenje. Za pripremu vam treba svega 15 minuta i par sastojaka tako da nemate izgovor. Par minuta, par sastojaka i sreća najveća.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Za podlogu će vam trebati:
- 150 g mljevenog keksa po želji
- 30 g otopljenog maslaca ili margarina
Za kremu:
- 350 g krem sira
- 125 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 95 g kiselog vrhnja ili milerama
- Voće po želji
Postupak pripreme:
- Upalite pećnicu na 160 stupnjeva dok pripremate kolačiće. Kalup za muffine (12 komada) obložite papirnatim košaricama.
- Keks kašikom dobro izmiješajte s otopljenim maslacem.
- U svaku košaricu stavite vrhom punu žlicu smjese i dobro utisnite (najjednostavnije je dnom čaše).
- Za kremu miksajte krem sir i šećere. Kad se smjesa sjedinila i postala skroz kremasta dodajte jedno po jedno jaje, miksajući konstantno dok se ne sjedine u smjesu. Na kraju umiksajte i kiselo vrhnje. Smjesa će biti dosta tekuća, takva treba i biti.
- Smjesu sipajte na podlogu od keksa i skoro do vrha košarice.
- Pobacajte voće i pecite 30 minuta.
- Ili ispecite bez voća, a od voća napravite umak, ja sam 150 g malina ukuhavala s 50-75 grama šećera na laganoj vatri dok se ne zgusne. Pa umak posula po ohlađenim cheesecakeovima.
Kako god - bit će odlični. Dobar tek!