Kolumne 21. siječnja 2020.

Brže ne može: Čokoladne cigare s omiljenim čoko namazom

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovakvi recepti mi padaju na pamet kad je totalna kriza sa slatkim a plaća ni na vidiku pa tražim mrvice na dnu omota čokolade ili stružem stijenke teglica od kojekakvih namaza.

Imala sam kore za savijače pa sam napravila slanu štrudlu sa sirom za ručak, a nekoliko sam si ostavila i iskoristila za "desert".

 

Možda vas zanima... Muffini od naranče - poslastica koja miriše na zimske radosti Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Znači, trebat ćete tri, četiri kore za savijače i oko 100 g Nutelle ili nekog čoko namaza. Svaku koru prerežite na četiri kvadratića. Svaki kvadratić premažite sa cca pola žličice namaza, ravnomjerno i u tankom sloju. Krajeve kvadrata malo presavijte unutra, a onda rolajte u 'cigaru'.

Možete premazati jajem ako niste u kriznoj situaciji za slatkim, kao ja. Pecite na 180 stupnjeva jedn15akak min. Dobit ćete jako hrskave i čokoladne kolačiće s kojima ćete sigurno utažiti želju za slatkim. Bar do jutra.

 

Možda vas zanima... Brownie s malinama - nova godina nikad nije zvučala slađe Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Marmorni kolač s klementinama Možda vas zanima... Slatka zima uz mramorni kolač s klementinama Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.