gastro postao
Sočno kakao tijesto s tamnom čokoladom, predobro bijelo tijesto s bijelom čokoladom... Sve ovo dolazi u paketu u obliku mramornih brownieja!
Mramorni miks brownieja i blondieja je savršen izbor za sve koji se nikako ne mogu odlučiti između navedenog. Sadrži dvostruku dozu čokolade - i dvostruko ćeš uživati. Ako ih upakiraš u posudu s poklopcem i staviš u hladnjak, moći ćeš u njima uživati sljedećih 5 dana. Sumnjamo da će izdržati toliko dugo, ali vrijedi spomenuti!
Za pripremu rezerviraj 15 minuta, a za pečenje otprilike 40. Obavezno pričekaj da se ovaj kolač ohladi prije rezanja jer će se u suprotnom mrviti.
Mramorni brownies
Sastojci - za blondies:
- 120 g rastopljenog maslaca
- 100 g svijetlog smeđeg šećera
- 60 g bijelog šećera
- 1 jaje (L)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 130 g glatkog brašna
- 80 g nasjeckane bijele čokolade
Sastojci - za brownies
- 120 g rastopljenog maslaca
- 200 g bijelog šećera
- 2 jaja (L)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 70 g glatkog brašna
- 60 g kakaa
- 80 g nasjeckane tamne čokolade
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup (20 x 20 cm) namasti i obloži papirom za pečenje.
- Pripremi smjesu za blondies. Izmiksaj maslac sa šećerom, jajem i ekstraktom vanilije u pahuljastu smjesu. Dodaj prosijano brašno, dobro promiješaj pa dodaj nasjeckanu čokoladu.
- Pripremi smjesu za brownies. Izmiksaj maslac sa šećerom, jajima i ekstraktom vanilije. Umiješaj smjesu brašna i kakaa i sjedini sastojke. Na kraju dodaj nasjeckanu čokoladu.
- Žlicom naizmjence u sredinu kalupa dodaj smjesu za blondies i za brownies.
- Peci otprilike 40 minuta u zagrijanoj pećnici. Dobro ohladi prije rezanja!