Brownies s glazurom od kave bit će spremni za serviranje za samo sat vremena!
Ako više voliš guste i čvršće brownies koji nalikuju fudgeu, ovo je pravi recept za tebe. Autorica je slavna kuharica Giada De Laurentiis, čije recepte za klasične brownieje i kekse s kokicamaapsolutno obožavamo.
Priprema je jednostavna, na popisu sastojaka nema nikakvih iznenađenja, ali rezultat će biti iznad svih očekivanja.
Od navedene količine možeš dobiti 20 kocaka ili čak 80 zalogajčića, ovisno o tome što preferiraš i za koju ih priliku pripremaš. Gotove brownieje možeš zamrznuti u komadu i preliti glazurom sat vremena prije posluživanja.
Brownies s glazurom od kave
foto: Priscilla Du Preez/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Brownies s glazurom od kave
10 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
20
porcija
SREDNJE
BROWNIES
Sastojci
Suncokretovo ulje
230
ml
Šećer
300
g
Jaje
3
kom
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Instant kava
2
žličica
Kakao prah
100
g
Glatko brašno
130
g
Sol
1
žličica
Prašak za pecivo
0,50
žličica
Tamna čokolada
150
g
GLAZURA OD KAVE
Sastojci
Instant kava
2
žličica
Voda
2
žlica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Šećer u prahu
180
g
Maslac
1
žlica
Postupak
Četvrtastu posudu za pečenje (cca 25 x 30 cm) obloži papirom za pečenje, a pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
U velikoj posudi izmiksaj ulje, šećer, jaja, ekstrakt vanilije i kavu. Dodaj prosijano brašno, kakao, sol i prašak za pecivo pa miješaj dok se sastojci ne sjedine. Na kraju drvenom špatulom lagano umiješaj nasjeckanu čokoladu.
Tijesto prelij u pripremljenu posudu za pečenje, zagladi ga i peci u zagrijanoj pećnici 25-30 minuta. Pričekaj da se brownies u potpunosti ohlade.
Za to vrijeme pripremi jednostavnu glazuru od kave. Rastopi kavu u vodi pa dodaj vaniliju, šećer i rastopljeni maslac. Energično miješaj mutilicom dok glazura ne postane glatka. Ako ti se čini pregusta, dodaj još žlicu ili dvije vode.
Prelij glazuru preko ohlađenih brownieja, pokrij posudu plastičnom folijom i stavi je u hladnjak kako bi se glazura stisnula.
Brownies reži tankim i oštrim nožem i pažljivo ih izvadi na tanjur.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.