Recepti Desert 14. siječnja 2025.

Brownies za najveće obožavatelje kave

Desert
10 MIN
30 MIN
20
SREDNJE
Brownies s glazurom od kave
Brownies s glazurom od kave
foto: Priscilla Du Preez/Unsplash
Brownies s glazurom od kave bit će spremni za serviranje za samo sat vremena!

Ako više voliš guste i čvršće brownies koji nalikuju fudgeu, ovo je pravi recept za tebe. Autorica je slavna kuharica Giada De Laurentiis, čije recepte za klasične brownieje i kekse s kokicama apsolutno obožavamo. 

Priprema je jednostavna, na popisu sastojaka nema nikakvih iznenađenja, ali rezultat će biti iznad svih očekivanja. 

Možda vas zanima... Giadini čokoladni keksići s kokicama Recepti Brownies Možda vas zanima... Naš omiljeni recept za brownies s tamnom čokoladom Recepti

Od navedene količine možeš dobiti 20 kocaka ili čak 80 zalogajčića, ovisno o tome što preferiraš i za koju ih priliku pripremaš. Gotove brownieje možeš zamrznuti u komadu i preliti glazurom sat vremena prije posluživanja. 

Brownies s glazurom od kave | Author: Priscilla Du Preez/Unsplash Brownies s glazurom od kave foto: Priscilla Du Preez/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Brownies s glazurom od kave
10 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
20
porcija
SREDNJE
BROWNIES
Sastojci
  • Suncokretovo ulje 230 ml
  • Šećer 300 g
  • Jaje 3 kom
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Instant kava 2 žličica
  • Kakao prah 100 g
  • Glatko brašno 130 g
  • Sol 1 žličica
  • Prašak za pecivo 0,50 žličica
  • Tamna čokolada 150 g
GLAZURA OD KAVE
Sastojci
  • Instant kava 2 žličica
  • Voda 2 žlica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Šećer u prahu 180 g
  • Maslac 1 žlica
Postupak
  1. Četvrtastu posudu za pečenje (cca 25 x 30 cm) obloži papirom za pečenje, a pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.


  2. U velikoj posudi izmiksaj ulje, šećer, jaja, ekstrakt vanilije i kavu. Dodaj prosijano brašno, kakao, sol i prašak za pecivo pa miješaj dok se sastojci ne sjedine. Na kraju drvenom špatulom lagano umiješaj nasjeckanu čokoladu.


  3. Tijesto prelij u pripremljenu posudu za pečenje, zagladi ga i peci u zagrijanoj pećnici 25-30 minuta. Pričekaj da se brownies u potpunosti ohlade.


  4. Za to vrijeme pripremi jednostavnu glazuru od kave. Rastopi kavu u vodi pa dodaj vaniliju, šećer i rastopljeni maslac. Energično miješaj mutilicom dok glazura ne postane glatka. Ako ti se čini pregusta, dodaj još žlicu ili dvije vode.


  5. Prelij glazuru preko ohlađenih brownieja, pokrij posudu plastičnom folijom i stavi je u hladnjak kako bi se glazura stisnula. 


  6. Brownies reži tankim i oštrim nožem i pažljivo ih izvadi na tanjur. 


I brownie i blondie Možda vas zanima... Brownie ili blondie? Više ne moraš birati! Recepti Kava i čokolada savršen su spoj Možda vas zanima... Zašto se u čokoladne kolače dodaje kava? Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:34 15. Siječanj 2024.

    njam