gastro postao
U ovom složencu možeš uživati popodne, uz kavu, a sve što ostane poslužit će i za sutrašnji doručak!
Ovaj voćni cheesecake složenac izmamit će osmijeh na tvoje lice i na najtmurniji dan. Topao i mekan, pun jagoda, recept je idealan za iskoristiti spomenuto sezonsko voće i pripremiti topao desert ili doručak u kojem će svi uživati.
Po želji ga poslužiti možeš i uz kuglicu sladoleda, javorov sirup ili med te šalicu omiljenog napitka, a jednom kada ga okusiš, nećeš se moći zaustaviti.
Sastojci:
- 450 g starog kruha
- 180 g jagoda
- 8 jaja
- 100 g šećera
- 400 mL mlijeka
- 1 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/8 žličice soli
- 100 g vrhnja
- 30 g šećera u prahu
- šećer u prahu za ukrašavanje
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Posudu za spremanje složenca premaži uljem ili maslacem.
- Izreži stari kruh na kockice veličine dva centimetra. Grubo nasjeckaj jagode i stavi ih na stranu.
- U velikoj zdjeli za miješanje umuti jaja, šećer, mlijeko, žličicu ekstrakta vanilije i sol dok ne dobiješ glatku smjesu. U posudu stavi zatim kockice kruha i jagode. Žlicom ili lopaticom dobro promiješaj.
- U zasebnoj zdjeli ručnim mikserom umuti krem sir, šećer u prahu i 1/2 žličice ekstrakta vanilije dok ne dobiješ glatku smjesu, oko 1 do 2 minute.
- Polovicu natopljenih kockica kruha i jagoda premjesti u pripremljenu posudu za složenac pa ih premaži polovicom smjese krem sira. Dodaj preostali kruh i jagode te po njima dodaj drugu polovicu smjese od krem sira.
- U prethodno zagrijanoj pećnici peci 40 do 50 minuta, odnosno dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
- Neposredno prije posluživanja pospi ga šećerom u prahu.
U slast!