Recepti 29. svibnja 2021.

Klasični cheesecake s potpisom Marthe Stewart

Klasični cheesecake po receptu Marthe Stewart foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo ti provjerene okuse iz kuhinje Marthe Stewart...

Cheesecake je uvijek dobra ideja. U moru okusa, od onih kiselkastih s limunom, do slatkih cheesecakea od jagode ili čokoladnih - gotovo svatko može pronaći sebi omiljenu verziju. Ovaj pak ti recept donosi klasičnu varijantu popularnog deserta, koja će te oduševiti laganom i prozračnom teksturom. Stoga, 'potfrkni' rukave i baci se na posao!

 

Možda vas zanima... Neodoljiv cheesecake s mousseom od kave Kolumne

 

Iako je odličan takav kakav je, svoju verziju ti možeš ukrasiti po volji pa na njegov vrh možeš staviti omiljeno voće, čokoladu ili toplu karamelu. Opcijama nema kraja!

Sastojci:

  • 15 usitnjenih graham krekera 
  • 6 žlica maslaca
  • 70 g smeđeg šećera
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 1/4 žličice soli
  • 1 kg krem sira
  • 250 g šećera
  • 5 velikih jaja
  • 230 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

 

Možda vas zanima... Jesenski hit: Napravi cheesecake sa šljivama Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Samelji krekere i u njih dodaj rastopljeni maslac, smeđi šećer, koricu limuna i 1/2 žličice soli; uključi multipraktik ponovno dok tekstura ne postane kao tekstura mokrog pijeska. Ravnomjerno dobivenu smjesu pritisni na dno kalupa za pečenje te do polovice rubova kalupa. Peci desetak minuta.
  2. Smanji temperaturu na 160 stupnjeva. Umuti krem ​​sir na srednjoj brzini dok ne dobiješ glatku konzistenciju. Postupno dodaj šećer dok smjesa ne postane lagana i prozračna. Umuti zatim u nju sok od limuna i preostale 3/4 žličice soli. Zatim dodaj jedno po jedno jaje, kiselo vrhnje i vaniliju te muti sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
  3. Odlomi dva komada folije i stavi ih jednog na drugi. U sredinu stavi kalup sa smjesom na dnu. Rubove folije podigni uz rubove kalupa i presavini ih prema unutra - između kalupa i folije.
  4. Ulij nadjev u kalup. On bi trebao doći točno do vrha kalupa i zatim ga nježno poravnaj.
  5. Kalup zatim stavi u duboki lim za pečenje i sve zajedno prebaci u pećnicu. U lim zatim dodaj dovoljno kipuće vode da dođe do polovice kalupa. Peci dok kolač lagano ne nabuja i dobije zlatno-smeđu boju, otprilike 1 sat i 45 minuta do 2 sata.
  6. Izvadi iz pećnice, a zatim kalup izvadi iz dubokog lima za pečenje i stavi ga na žičani stalak na 20 minuta kako bi se ohladio. Ukloni foliju i nožem prođi uz rub kalupa kako bi ga mogla odvojiti. Ostavi da se potpuno ohladi. Preko kalupa zatim stavi foliju i stavi ga u hladnjak na osam sati. Nakon toga, kolač je spreman za posluživanje, a u hladnjaku može stajati tri dana.

 

Možda vas zanima... Savršeni jesenski cheesecake od bundeve i čokolade Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.