Recepti 15. listopada 2019.

Savršeni jesenski cheesecake od bundeve i čokolade

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Počasti se pravom jesenskom tortom - cheesecakeom od bundeve i čokolade.

Što se tiče slastica od bundeve, ova mousse torta jedan je od naših favorita. Oreo kora prekrivena je slojem bundeve, zatim slojem sira i na kraju bogatim čokoladnim ganacheom.

 

Možda vas zanima... Jesenski hit: Napravi cheesecake sa šljivama Recepti

 

Prava jesenska poslastica!

Sastojci:

Za koru:

  • 2 šalice Oreo keksa, zdrobljenih
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice maslaca, otopljenog  

Za nadjev od bundeve: 

  • 1 pakiranje (11 g) želatine
  • 400 g pirea od bundeve
  • 100 g krem sira, omekšalog
  • 1 žličica Pumpkin Space
  • 1/2 žličice soli
  • 1 i 1/4 šalice slatkog vrhnja
  • 3/4 šalice šećera


Za nadjev od sira:

  • 1 šalica slatkog vrhnja
  • 225 g krem sira, omekšanog
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 1 žličica soka od limuna
  • Prstohvat soli


Za preljev:

  • 1 šalica tamne čokolade
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • Šlag, za posluživanje

 

Možda vas zanima... Nutella Cookie Dough Cheesecake koji se ne peče Kolumne

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva. Premazati kalup za pečenje (20 cm) maslacem.
  2. Zajedno pomiješati zdrobljene kekse, šećer i maslac. Smjesu ravnomjerno utisnuti u kalup te peći oko 10 do 12 minuta. 
  3. Ostaviti da se potpuno ohladi.
  4. Dok se kora hladi, napravi smjesu od bundeve.
  5. Napraviti želatinu prema uputi na pakiranju.
  6. U većoj zdjeli pomiješaj pire od bundeve, krem sir, začine, sol i želatinu i miksati dok smjesa ne postane glatka. 
  7. U drugoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje i šećer (miksati dok vrhovi ne postanu čvrsti).
  8. Polovicu šlaga umiješati u smjesu od bundeve, a zatim nježno pomiješati ostatak šlaga. 
  9. Uliti punjenje na ohlađenu koru. Hladiti najmanje 2 sata.
  10. Dok se hladi, napraviti nadjev od sira.
  11. U velikoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje, krem sir, kiselo vrhnje, šećer u prahu, limunov sok i sol (dok ne postane čvrsta). Smjesu rasporedite po ohlađenom nadjevu od bundeve. Hladiti oko 2 sata.
  12. Izvaditi tortu i prebaciti je na pladanj. 
  13. Napraviti preljev od čokolade. Na kokosom ulju otopiti čokoladu. Ostaviti da se malo ohladiti te preliti preko torte.
  14. Staviti u hladnjaka najmanje pola sata. Kada se ohladi tortu po želji ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.