Recepti Desert 16. ožujka 2025.

Mliječne šnite s jagodama - desert koji svi vole

Desert
30 MIN
10 MIN
12
SREDNJE
Mliječne šnite s jagodama
Mliječne šnite s jagodama
foto: Irena Gavran
Ove genijalne mliječne šnite s jagodama podsjećaju na najfiniji slatkiš iz djetinjstva, a recept Irene Gavran s bloga Pregacha je odličan - provjerili smo

Sjećam se prije par godina kad sam pronašla ovaj recept za mliječne šnite s jagodama na jednom blogu, zapisala ga u svoju tekicu s receptima, a onda ga konačno i napravila. Ajme, baš sam bila sretna što je uspio i što je ukusan.

Možda vas zanima... Muffini s limunom stvoreni za prvi dan proljeća Kolumne

Iako stvarno ne volim šlag, ovaj kolač mi je baš fin (ukućani oduševljeni) pa ga zato i pravim u svako doba godine, miksajući jednu turu sa sezonskim voćem. Probaj svakako, sa ili bez voća, i oduševi sve oko sebe. 

 | Author: Irena Gavran Mliječne šnite s jagodama foto: Irena Gavran

Ne gasi ekran dok kuham

Mliječne šnite s jagodama
30 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Jaje 5 kriška
  • Glatko brašno 5 žlica
  • Vanilin šećer 1 žlica
  • Kakao prah 2 žlica
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Šećer 5 žlica
  • Slatko vrhnje 350 ml
  • Šlagfix 1 kom
  • Med 2 žlica
  • Vanilin šećer 1 kom
  • Jagode 300 g
Postupak
  1. Bjelanjke istući u snijeg, a žumanjke izmutiti sa šećerom. U smjesu žumanjaka i šećera dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka i ujednačena smjesa. Dodati 1/3 snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim dodati ostatak bjelanjaka i lagano miješati dok smjesa bude jednolična.


  2. Izliti na papir za pečenje koji se stavili na tepsiju od pećnice.


  3. Poravnati i peći na 180°C oko 10 minuta pa provjeriti čačkalicom. Ostaviti da se ohladi pa biskvit prerezati na pola. 


  4. Vrhnje sa šlagfixom istući u čvrsti slag, pa mu dodati vanilin šećer i med.


  5. Na kaju lagano umiješati sitno narezane jagode. 


  6. Kremom premazati jednu polovicu biskvita pa poklopiti drugim i staviti u hladnjak na par sati.


Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

tempelopita Možda vas zanima... Ako te netko pita - tempelopita! Recepti Možda vas zanima... Baš kao nekad: Rum pločice s jednim neobičnim dodatkom Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:11 16. Ožujak 2025.

    Mljacccc