Kolumne 21. ožujka 2019.

Muffini s limunom stvoreni za prvi dan proljeća

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
U zadnje vrijeme imam potrebu udovoljavati svojima kod kuće. Moji obožavaju meke i osvježavajuće kolačiće pa kad god idem u posjetu, napravim im nešto na brzinu.

Baš ih volim pripremati. Pogotovo kad su upotpunjeni citrusnim notama koje oduševljavaju okusom i mirisom.  Ovi brzi muffini s limunom su pun pogodak. 

 

Možda vas zanima... Mini cheesecake s voćem - pripremaju se i nestaju u trenu Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Muffini od naranče - poslastica koja miriše na zimske radosti Kolumne Možda vas zanima... Superbrzi čokoladni kolač od samo pet sastojaka Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 160 g glatkog brašna
  • Pola praška za pecivo (5 g)
  • Prstohvat soli
  • 4 manja jaja (170 g)
  • 200 g šećera
  • 2 vanili šećera
  • 190 g otopljenog maslaca ili margarina 
  • 60 ml soka od limuna
  • Korica jednog limuna (oko 5 g)
  • 50- ak g čokoladnih mrvica ili 15 g maka

Postupak pripreme:

  1. Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol u jednu posudu.
  2. Sa štapnim mikserom miksajte jaja i šećere. Na ovaj način mi se smjesa pokazala najbolja ali možete i pjenjačom ako nemate mogućnost štapnim. Ubacite im smjesu od brašna, pa sjedinite lagano štapnim mikserom. Dodajte ostale sastojke i umiješajte.
  3. Smjesu prekrijete prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku bar sat vremena. 
  4. Sipajte smjesu u kalup za muffine koji ste obložili papirnatim košaricama. Muffine pecite 18-20 minuta na temperaturi 160 stupnjeva. 
  5. Od ove smjese ja dobijem 16 muffina. 
  6. Poslužite ohlađene, ako ste karakter.

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran  | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.