Kolumne 29. veljače 2020.

Superbrzi čokoladni kolač od samo pet sastojaka

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Vikend je vrijeme za hedonizam na najjače. Zato volim biti gotova s pripremom ručka i kolača do podne, a ovaj kolač mi to uvijek omogući.

Savršeni kolač zadovoljit će svakog ljubitelja čokolade. Ma svakog slatkoljupca. Što jednostavnošću pripreme, što božanstvenim okusom. Isprobajte ga i vi!

 

Možda vas zanima... Baš kao nekad: Rum pločice s jednim neobičnim dodatkom Kolumne

 

Kolač poslužite sam ili s ganache kremom, a uz ovo slatko savršenstvo odlično odgovara kiselkasto voće i malo šlaga. Nama je sa narom bio pun pogodak. 

 

Možda vas zanima... Mini cheesecake s voćem - pripremaju se i nestaju u trenu Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Mramorni kolač sa klementinama - lagana zimska poslastica Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 250 g mascarpone sira
  • 4 jaja
  • 75 g šećera u prahu
  • 40 g brašna
  • Prstohvat soli

Ganache:

  • 80 g tamne čokolade
  • 80 g vrhnja za šlag

Postupak pripreme:

  1. Prvo pripremite tepsiju za pečenje (20x20 ili okruglu promjera 26) tako da ju dobro namastite ili obložite papirom za pečenje koji ćete također premazati s malo maslaca ili ulja.
  2. Upalite pećnicu na 180.
  3. Čokoladu otopite na pari pa pustite par minuta da se ohladi.
  4. Nakon par minuta počnite s miksanjem mascarponea sobne temperature dok ne postane kremast.
  5. Dodajte mu otopljenu i prohlađenu čokoladu i sjedinite. Miksajući bez stajanja ubacujte jedno po jedno cijelo jaje, ali se pobrinite da je svako dobro sjedinjeno prije dodavanja drugog.
  6. Na kraju dodajte prosijani šećer u prahu, brašno i sol.
  7. Sjedinite špatulom i stavite peći 20 minuta.
  8. Kad je kolač gotov, pustite ga da se ohladi, a zatim prelijte ganacheom koji ćete napraviti tako da čokoladu nakidanu na komadiće prelijte sa skoro provrelim vrhnjem za šlag.
  9. Ostavite par minuta, a onda miješajući sjedinite kremu.


Uživajte u ovom brzom, jednostavnom i odličnom desertu!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Avatar Audrey_Shipp
    Audrey_Shipp 12:52 29. Veljača 2020.

    Lagan posao na mreži, pridružite se sada i počnite zarađivati više od 500 USD dnevno. Prošli mjesec zaradio sam i primio 27392 dolara od ovog lakog posla, dajući maksimalno 3 sata dnevno. Izuzetno je jednostavno poslovati i redovito zarađivati od ... prikaži još! njega. Sada to može dobiti bilo koja osobaa na Zemlji i započeti s zarađivanjem više dolara na internetu. posjetite ovu stranicu za više detalja ........... >>>>>> w­­­w­­­w­­­­.­­­C­­­a­­­s­­­h­­­F­­­l­­­o­­­w­­­7­­­7­­­.­­­C­­­O­­­M