Kolumne 3512 prikaza 08. ožujka 2019.

Superbrzi čokoladni kolač od samo pet sastojaka

Irena Gavran
Nedjelja je dan za hedonizam na najjače. Zato volim biti gotova s pripremom ručka i kolača do podne, a ovaj kolač mi to uvijek omogući.

Savršeni kolač zadovoljit će svakog ljubitelja čokolade. Ma svakog slatkoljupca. Što jednostavnošću pripreme, što božanstvenim okusom. Isprobajte ga i vi!

 

Možda vas zanima... Baš kao nekad: Rum pločice s jednim neobičnim dodatkom Kolumne

 

Kolač poslužite sam ili s ganache kremom, a uz ovo slatko savršenstvo odlično odgovara kiselkasto voće i malo šlaga. Nama je sa narom bio pun pogodak. 

 

Možda vas zanima... Mini cheesecake s voćem - pripremaju se i nestaju u trenu Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Mramorni kolač sa klementinama - lagana zimska poslastica Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 250 g mascarpone sira
  • 4 jaja
  • 75 g šećera u prahu
  • 40 g brašna
  • Prstohvat soli

Ganache:

  • 80 g tamne čokolade
  • 80 g vrhnja za šlag

Postupak pripreme:

  1. Prvo pripremite tepsiju za pečenje (20x20 ili okruglu promjera 26) tako da ju dobro namastite ili obložite papirom za pečenje koji ćete također premazati s malo maslaca ili ulja.
  2. Upalite pećnicu na 180.
  3. Čokoladu otopite na pari pa pustite par minuta da se ohladi.
  4. Nakon par minuta počnite s miksanjem mascarponea sobne temperature dok ne postane kremast.
  5. Dodajte mu otopljenu i prohlađenu čokoladu i sjedinite. Miksajući bez stajanja ubacujte jedno po jedno cijelo jaje, ali se pobrinite da je svako dobro sjedinjeno prije dodavanja drugog.
  6. Na kraju dodajte prosijani šećer u prahu, brašno i sol.
  7. Sjedinite špatulom i stavite peći 20 minuta.
  8. Kad je kolač gotov, pustite ga da se ohladi, a zatim prelijte ganacheom koji ćete napraviti tako da čokoladu nakidanu na komadiće prelijte sa skoro provrelim vrhnjem za šlag.
  9. Ostavite par minuta, a onda miješajući sjedinite kremu.


Uživajte u ovom brzom, jednostavnom i odličnom desertu!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.