Ako si osoba od sira, ovo ja tempelopita, tradicionalna grčka slana pita, bit će savršena za tebe. Imamo odličan recept!
Tempelopita je tradicionalna grčka slana pitakoja naprosto oduševljava. Doručak, večera, prilog uz ručak, za posao, piknik, druženje... Što god da naumiš, odnosno za koju god priliku namjeravaš napraviti tempelopitu, ovaj recept će ti olakšati život.
U jednu posudu prosij brašno, prašak za pecivo i papar.
Maslac otopi, pa dodaj mlijeku i jogurtu kako bi se rashladio pa umiješaj i razmućena jaja.
Tekuću smjesu lagano sipaj u brašno i miješaj da dobiješ glatku smjesu bez grudica. Lagano umiješaj naribani sir (ja sam koristila gaudu), a zatim prstima nakidaj fetu. Feta ne bi trebala biti presitna, puno je finije kad su malo krupniji komadi.
Tepsiju dimenzija cca 20x30 cm namasti pa ravnomjerno rasporedi smjesu.
Peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-ak minuta, odnosno dok se ne zapeče do smećkaste boje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.