Flapjack sam prvi put kušala u Londonu i baš mi se svidjelo. Kod nas to još nije tada došlo na tržište, a ja sam žarko htjela uživati u njima i prisjećati se najboljeg odmora u Londonu.
Flapjack je inačica granola pločica, ali je puno deblja i puno mekša. Kao da jedete fini kolač koji je zdrav! Baza su zobene pahuljice, med i maslac, a možete dodati štogod želite. Ovaj put radimo flapjack s jagodama!
Flapjack zobene pločice s jagodama by Slavonka
Sastojci:
- 250 g zobenih pahuljica, sitno mljevenih
- 120 g meda
- 100 g maslaca
- 1 žlica ekstrakta vanilije - po želji
- 200 g jagoda
Postupak:
- Jagode nasjeckaj na komadiće pa pomiješaj sa zobenima.
- U posudu dodaj med i maslac te vaniliju i kuhaj na laganoj vatri dok se ne otopi i ne sjedini sve.
- Smjesu prelij preko zobenih i jagoda, dobro promiješaj pa utisni u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Poravnaj žlicom ili špatulom.
- Peci na 160 Celzijevih stupnjeva 30 - 40 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Obavezno ostavi da se ohladi u potpunosti u posudi u kojoj su se pekli. Dok su topli, jako su meki i ne mogu se rezati.
- Kad se ohlade, flapjacks nareži na pločice po želji i čuvaj u zatvorenoj posudi.
Još zanimljivih i slasnih delicija potraži na Eninom blogu "Slavonka" te se inspiriraj na istoimenom Instagram profilu.