Kolumne 14. svibnja 2023.

Domaće zobene pločice s jagodama koje nestaju u trenu

Flapjack zobene pločice s jagodama foto: Ena Kokanović Nagy
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristi sezonu jagoda i pripremi flapjack zobene pločice po receptu Ene Kokanović Nagy, autorice bloga Slavonka

Flapjack sam prvi put kušala u Londonu i baš mi se svidjelo. Kod nas to još nije tada došlo na tržište, a ja sam žarko htjela uživati u njima i prisjećati se najboljeg odmora u Londonu.

Flapjack je inačica granola pločica, ali je puno deblja i puno mekša. Kao da jedete fini kolač koji je zdrav! Baza su zobene pahuljice, med i maslac, a možete dodati štogod želite. Ovaj put radimo flapjack s jagodama!

 | Author: Ena Kokanović Nagy Flapjack zobene pločice s jagodama foto: Ena Kokanović Nagy

Flapjack zobene pločice s jagodama by Slavonka

Sastojci:

  • 250 g zobenih pahuljica, sitno mljevenih
  • 120 g meda
  • 100 g maslaca
  • 1 žlica ekstrakta vanilije - po želji
  • 200 g jagoda

Postupak:

  1. Jagode nasjeckaj na komadiće pa pomiješaj sa zobenima.
  2. U posudu dodaj med i maslac te vaniliju i kuhaj na laganoj vatri dok se ne otopi i ne sjedini sve.
  3. Smjesu prelij preko zobenih i jagoda, dobro promiješaj pa utisni u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Poravnaj žlicom ili špatulom.
  4. Peci na 160 Celzijevih stupnjeva 30 - 40 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  5. Obavezno ostavi da se ohladi u potpunosti u posudi u kojoj su se pekli. Dok su topli, jako su meki i ne mogu se rezati.
  6. Kad se ohlade, flapjacks nareži na pločice po želji i čuvaj u zatvorenoj posudi.

 | Author: Ena Kokanović Nagy Flapjack zobene pločice s jagodama foto: Ena Kokanović Nagy

Još zanimljivih i slasnih delicija potraži na Eninom blogu "Slavonka" te se inspiriraj na istoimenom Instagram profilu

 

Možda vas zanima... Galette s jagodama omiljena je sezonska slastica Recepti Možda vas zanima... Pavlova u čaši - nova verzija slatkog klasika Recepti Rolada od jagoda i krem sira Možda vas zanima... Cheesecake rolada s jagodama - neodoljivo fina! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:41 10. Svibanj 2022.

    Kako je ovo dobro