Fritule s jabukama - gotove u tren oka

Laura Roman
Ove fritule drugačije su od onih na koje smo inače navikli iz dva razloga: ove ne sadrže gluten i manje su “tjestaste”
Vidi originalni članak

Baza svega su naribane jabuke, a brašno dodajemo kako bismo sve povezali u kompaktnu cjelinu. U smjesu sam dodala zdravo laneno brašno i nezaobilazni cimet. Količina šećera koja ide u smjesu ovisi u potpunosti o vama samima i o slatkoći vaših jabuka.

Ove fritulice su veoma sočne i ukusne i gotove za čas!

 

La Vie Shobaine Sočni muffini od banane i bijele čokolade

 

Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 

 


 

Sastojci:

  • 270 g naribanih jabuka (2 jabuke)
  • 1 jaje
  • 1 žličica cimeta
  • Šećer (po želji)
  • 10 g lanenog brašna
  • 25 g bezglutenskog brašna
  • 25 g krumpirovog škroba
  • 5 g praška za pecivo

Postupak:

  1. Ogulite i naribajte dvije jabuke. Dodajte jedno jaje, šećer ili zaslađivač po želji pa promiješajte. 
  2. U smjesu dodajte i suhe sastojke: bezglutenski miks brašna, laneno brašno, krumpirov škrob, prašak za pecivo i cimet. Kada sve dobro izmiješate, trebali biste dobiti kompaktnu smjesu. Smjesu možete rukama oblikovati u kuglice ili možete raditi slobodnije oblike tako da samo sa žlicom stavljate tijesto u vruće ulje. 
  3. U dobro zagrijano ulje stavljajte manje količine tijesta te pržite dok fritule postanu zlatno smeđe. Kada su gotove, izvadite ih i stavite na papirnati kuhinjski ručnik kako bi upio višak ulja.
  4. Prije posluživanja posipajte ih šećerom u prahu, a najbolje ih je pojesti dok su još mlake!

 

La Vie Shobaine Osvježavajuće kocke od čokolade i kokosa

 

Dobar tek! 

 

Posjeti Gastro.hr