Kolumne 8697 prikaza 16. lipnja 2019.

Rashladite se ljetnim kockama od kokosa i čokolade

Laura Roman
Laura Roman s bloga La Vie Shobaine ima rješenje za natprosječno visoke temperature...

Uz nadolazeće vrućine svi tražimo načine da se rashladimo. Ovog puta osvježenje pronađite u hladnim kockama od kokosa i čokolade. Vrlo su jednostavne za pripremu, ne sadrže gluten, i odličan su izbor kada želite fino gastro osvježenje.

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Galette s jagodama i borovnicama - brza pita koju obožavamo Kolumne

 

Sastojci za biskvit:

  • 160 g tamne čokolade
  • 35 g maslaca
  • 2 jaja
  • Prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 30 g kokosovog brašna (sitnog)
  • 10 g praška za pecivo

Za kremu:

  • 1 vrećica pudinga od kokosa
  • 1 litra mlijeka
  • Šećer (zasladite po želji)

Za dekoraciju:

  • Ribani kokos

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

 

Postupak:

  1. Otopite čokoladu s maslacem. Odvojite bjelanjke, dodajte prstohvat soli u njih, te istucite čvrsti snijeg. Stavite sa strane. Žumanjke umutite sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodajte otopljenu čokoladu te sve dobro sjedinite.
  2. U smjesu čokolade i žumanjaka umiješajte kokosovo brašno i prašak za pecivo. Naposlijetku, laganim pokretima umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Prelijte tijesto u namašćeni kalup te pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
  3. U međuvremenu, skuhajte puding od kokosa. Mlijeko stavite grijati na laganu vatru, a prašak za puding i šećer dobro pjenjačom umutite, s malo mlijeka. Dodajte u vruće mlijeko i kuhajte dok se puding ne zgusne.
  4. Kada je biskvit gotov, i puding se malčice prohladio, prelijte puding preko biskvita. Pustite kolač na sobnoj temperaturi da se malo prohladi. Po površini pospite ribani kokos, te stavite hladiti u hladnjak nekoliko sati.

Vaš osvježavajući kolač od kokosa i čokolade je spreman. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Palačinke s grčkim jogurtom, kokosom i borovnicama Kolumne

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Ivana2 15:16 05. Srpanj 2019.

    Ide li sigurno samo jedan puding na litru mlijeka?