Recepti 06. lipnja 2020.

Petominutni dvoslojni kolač bez pečenja

foto: Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Visoke temperature nas obično udaljavaju od kuhanja ručka, a priprema slastica nam nije ni na kraj pameti. Rješenje su kolači gotovi za nekoliko minuta, koji se samo moraju dobro ohladiti.

Danas vam donosimo recept za jedan pravi klasik – pločice od kikiriki maslaca i debelog sloja čokolade. Priprema ove slastice traje manje od deset minuta, a pećnici se ne morate ni približiti. 

 

Možda vas zanima... Brz i osvježavajuć kolač s bananama i keksima Recepti

 

Sastojci:

  • 375 g kikiriki maslaca
  • 150 g kokosovog brašna
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 žličica krupne soli + prstohvat soli
  • 350 g čokolade

Priprema:

  1. Četvrtastu posudu (20x20 cm) prekrijte papirom za pečenje.
  2. U manjoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, kokosovo brašno, šećer u prahu, vaniliju i prstohvat soli. Izmiješajte i prebacite u kalup, a zatim zagladite.
  3. Čokoladu otopite s kokosovim uljem u mikrovalnoj pećnici, u intervalima od 30 sekundi. 
  4. Prelijte čokoladu preko smjese od kikiriki maslaca, pospite krupnom soli i stavite u hladnjak na barem dva sata.

 

Možda vas zanima... Lagana i brza čokoladna torta bez pečenja Recepti

 

Poslužite ohlađeno i uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.