Visoke temperature nas obično udaljavaju od kuhanja ručka, a priprema slastica nam nije ni na kraj pameti. Rješenje su kolači gotovi za nekoliko minuta, koji se samo moraju dobro ohladiti.
Danas vam donosimo recept za jedan pravi klasik – pločice od kikiriki maslaca i debelog sloja čokolade. Priprema ove slastice traje manje od 10 minuta, a pećnici se ne moraš ni približiti.
Ne gasi ekran dok kuham
Petominutni dvoslojni kolač
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Kikiriki maslac
375
g
Kokosovo brašno
150
g
Šećer u prahu
30
g
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Kokosovo ulje
2
žlica
Krupna sol
1
žličica
Sol
1
prstohvat
Čokolada
350
g
Postupak
Četvrtastu posudu (20x20 cm) prekrij papirom za pečenje.
U manjoj zdjeli pomiješaj maslac od kikirikija, kokosovo brašno, šećer u prahu, vaniliju i prstohvat soli. Izmiješaj i prebaci u kalup, a zatim zagladi.
Čokoladu otopi s kokosovim uljem u mikrovalnoj pećnici, u intervalima od 30 sekundi.
Prelij čokoladu preko smjese od kikiriki maslaca, pospi krupnom soli i stavi u hladnjak na barem dva sata.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.