Recepti 06. svibnja 2018.

Lagana i brza čokoladna torta bez pečenja

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne morate imati vještu ruku sa slasticama da biste pripremili ovu tortu.

Ova slojevita čokoladna torta zahtjeva tek 30 minuta za pripremu i malo strpljenja dok se hladi. Iako je čokoladna, ova torta nije teška, a ako ju kombinirate sa svježim voćem, postaje osvježavajući desert.

 

Možda vas zanima... Skratite muke: Potpuno sirovi kolač od mrkve Kolumne Možda vas zanima... Traži se kuglica više: Sirove praline Kolumne

 

Za podlogu će vam trebati:

  • 24 čokoladna keksa s punjenjem vanilije (poput Orea)
  • 100 g otopljenog margarina
  • Baza za svaku kremu
  • 1 litra vrhnja za slag
  • 500 ml mlijeka

Krema od bijele čokolade:

  • 250 g bijele čokolade
  • 1 vrećica želatine pripremljena po naputku s vrećice

Krema od mliječne čokolade:

  • 250 g mliječne čokolade
  • 1 vrećica želatine pripremljena po naputku s vrećice

Krema od tamne čokolade:

  • 250 g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 5 žlica šećera
  • 1 žlica kakaa
  • 1 vrećica želatine pripremljena po naputku s vrećice

Postupak pripreme:

  1. Prvo pripremite podlogu od keksa. Kekse i otopljeni margarin stavite u blender i blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Ako nemate blender, kekse stavite u deblju vrećicu i usitnite ih batom za meso. Usitnjene kekse prebacite u posudu, dodajte otopljeni margarin i umijesite smjesu. Smjesu utisnite u željeni kalup za tortu.
  2. Bazu za svaku kremu napravite tako što litru vrhnja za slag i 500 ml mlijeka stavite u posudu i zagrijete do vrenja. Bazu rasporedite na tri jednaka djela u tri različite posude – za tri kreme.
  3. Za kremu od bijele čokolade dodajte 250 g čokolade u toplo vrhnje i mlijeko. Miješajte dok se ne otopi. Dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se ne otopi u čokoladi. Izlijte čokoladu na kekse i stavite u hladnjak da se stisne.
  4. Između svakog sloja čokolade morate pričekati nekoliko minuta da se stisne kako bi dobili tri različita sloja čokolade.
  5. Vodite računa da vam je baza za kreme uvijek jako topla kako bi se svi sastojci za kreme otopili.
  6. Ponovite postupak za kremu od mliječne čokolade i kremu od tamne čokolade. U tamnu čokoladu dodajete još šećer i kakao.
  7. Ostavite tortu da se hladi preko noći i poslužite uz svježe voće ili preljev od džema.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.