gastro postao
Ne morate imati vještu ruku sa slasticama da biste pripremili ovu tortu.
Ova slojevita čokoladna torta zahtjeva tek 30 minuta za pripremu i malo strpljenja dok se hladi. Iako je čokoladna, ova torta nije teška, a ako ju kombinirate sa svježim voćem, postaje osvježavajući desert.
Za podlogu će vam trebati:
- 24 čokoladna keksa s punjenjem vanilije (poput Orea)
- 100 g otopljenog margarina
- Baza za svaku kremu
- 1 litra vrhnja za slag
- 500 ml mlijeka
Krema od bijele čokolade:
- 250 g bijele čokolade
- 1 vrećica želatine pripremljena po naputku s vrećice
Krema od mliječne čokolade:
- 250 g mliječne čokolade
- 1 vrećica želatine pripremljena po naputku s vrećice
Krema od tamne čokolade:
- 250 g tamne čokolade (70% kakaa)
- 5 žlica šećera
- 1 žlica kakaa
- 1 vrećica želatine pripremljena po naputku s vrećice
Postupak pripreme:
- Prvo pripremite podlogu od keksa. Kekse i otopljeni margarin stavite u blender i blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Ako nemate blender, kekse stavite u deblju vrećicu i usitnite ih batom za meso. Usitnjene kekse prebacite u posudu, dodajte otopljeni margarin i umijesite smjesu. Smjesu utisnite u željeni kalup za tortu.
- Bazu za svaku kremu napravite tako što litru vrhnja za slag i 500 ml mlijeka stavite u posudu i zagrijete do vrenja. Bazu rasporedite na tri jednaka djela u tri različite posude – za tri kreme.
- Za kremu od bijele čokolade dodajte 250 g čokolade u toplo vrhnje i mlijeko. Miješajte dok se ne otopi. Dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se ne otopi u čokoladi. Izlijte čokoladu na kekse i stavite u hladnjak da se stisne.
- Između svakog sloja čokolade morate pričekati nekoliko minuta da se stisne kako bi dobili tri različita sloja čokolade.
- Vodite računa da vam je baza za kreme uvijek jako topla kako bi se svi sastojci za kreme otopili.
- Ponovite postupak za kremu od mliječne čokolade i kremu od tamne čokolade. U tamnu čokoladu dodajete još šećer i kakao.
- Ostavite tortu da se hladi preko noći i poslužite uz svježe voće ili preljev od džema.
Dobar tek!