Recepti 11. lipnja 2019.

Clafoutis s borovnicama - biskvit kolač u koji smo zaljubljeni

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Najjednostavniji francuski kolač poprimio je novo ruho. Dodali smo mu borovnice i oduševili se rezultatom.

Clafoutis je jedan od onih kolača koji volimo ponajviše zbog jednostavne pripreme i svestranosti. Biskvit za ovaj kolač slaže se s baš svakom voćkom, a ovog smo mu puta dodali slatke borovnice.

 

Clafoutis Možda vas zanima... Kralj proljetnih kolača: Clafoutis s jagodama Recepti

 

Jednostavno umutite sve sastojke osim borovnica, kalup dobro namastite, a zatim sve zajedno ubacite u pećnicu. Brzo, jednostavno, bez previše prljavog suđa i, ono najvažnije, neodoljivo.

Bolje naprosto ne može!

 

clafoutis Možda vas zanima... Neodoljivi čokoladni clafoutis s višnjama Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Potrebno vam je:

  • 300 g borovnica
  • 3 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • 110 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 65 g brašna
  • Prstohvat soli
  • Maslac ili maslinovo ulje za premazivanje

Postupak pripreme:

  1. Kalup za pečenje najprije premažite maslacem ili maslinovim uljem. Pospite žlicom šećera i po dnu rasporedite borovnice.
  2. U posebnoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte Brašno, prstohvat soli i dobro promiješajte. 
  3. Smjesu rasporedite po borovnicama.
  4. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta.
  5. Izvadite kolač iz pećnice pa ga ohladite barem 10 minuta i poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.