gastro postao
Najjednostavniji francuski kolač poprimio je novo ruho. Dodali smo mu borovnice i oduševili se rezultatom.
Clafoutis je jedan od onih kolača koji volimo ponajviše zbog jednostavne pripreme i svestranosti. Biskvit za ovaj kolač slaže se s baš svakom voćkom, a ovog smo mu puta dodali slatke borovnice.
Jednostavno umutite sve sastojke osim borovnica, kalup dobro namastite, a zatim sve zajedno ubacite u pećnicu. Brzo, jednostavno, bez previše prljavog suđa i, ono najvažnije, neodoljivo.
Bolje naprosto ne može!
Potrebno vam je:
- 300 g borovnica
- 3 jaja
- 250 ml mlijeka
- 110 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 65 g brašna
- Prstohvat soli
- Maslac ili maslinovo ulje za premazivanje
Postupak pripreme:
- Kalup za pečenje najprije premažite maslacem ili maslinovim uljem. Pospite žlicom šećera i po dnu rasporedite borovnice.
- U posebnoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte Brašno, prstohvat soli i dobro promiješajte.
- Smjesu rasporedite po borovnicama.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta.
- Izvadite kolač iz pećnice pa ga ohladite barem 10 minuta i poslužite.
Dobar tek!