Kolumne 7157 prikaza 27. srpnja 2019.

Fritule s jabukama - gotove u tren oka

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove fritule drugačije su od onih na koje smo inače navikli iz dva razloga: ove ne sadrže gluten i manje su “tjestaste”, a više “jabučne”.

Baza svega su naribane jabuke, a brašno dodajemo kako bismo sve povezali u kompaktnu cjelinu. U smjesu sam dodala zdravo laneno brašno i nezaobilazni cimet. Količina šećera koja ide u smjesu ovisi u potpunosti o vama samima i o slatkoći vaših jabuka.

Ove fritulice su veoma sočne i ukusne i gotove za čas!

 

Možda vas zanima... Muffini od banane s cimetom i bijelom čokoladom Kolumne

 

Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman
 

Sastojci:

  • 270 gr naribanih jabuka (2 jabuke)
  • 1 jaje
  • 1 žličica cimeta
  • Šećer (po želji)
  • 10 gr lanenog brašna
  • 25 gr bezglutenskog brašna
  • 25 gr krumpirovog škroba
  • 5 gr praška za pecivo

Postupak:

  1. Ogulite i naribajte dvije jabuke. Dodajte jedno jaje, šećer ili zaslađivač po želji, i promiješajte. 
  2. U smjesu dodajte i suhe sastojke: bezglutenski miks brašna, laneno brašno, krumpirov škrob, prašak za pecivo i cimet. Kada sve dobro izmiješate, trebali biste dobiti kompaktnu smjesu. Smjesu možete rukama oblikovati u kuglice ili možete raditi slobodnije oblike tako da samo sa žlicom stavljate tijesto u vruće ulje. 
  3. U dobro zagrijano ulje stavljajte manje količine tijesta te pržite dok fritule postanu zlatno smeđe. Kada su gotove, izvadite ih i stavite na papirnati kuhinjski ručnik kako bi upio višak ulja.
  4. Prije posluživanja posipajte ih šećerom u prahu, a najbolje ih je pojesti dok su još mlake!

 

Možda vas zanima... Rashladite se ljetnim kockama od kokosa i čokolade Kolumne

 

Dobar tek! 

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.