Baza svega su naribane jabuke, a brašno dodajemo kako bismo sve povezali u kompaktnu cjelinu. U smjesu sam dodala zdravo laneno brašno i nezaobilazni cimet. Količina šećera koja ide u smjesu ovisi u potpunosti o vama samima i o slatkoći vaših jabuka.
Ove fritulice su veoma sočne i ukusne i gotove za čas!
Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 270 g naribanih jabuka (2 jabuke)
- 1 jaje
- 1 žličica cimeta
- Šećer (po želji)
- 10 g lanenog brašna
- 25 g bezglutenskog brašna
- 25 g krumpirovog škroba
- 5 g praška za pecivo
Postupak:
- Ogulite i naribajte dvije jabuke. Dodajte jedno jaje, šećer ili zaslađivač po želji pa promiješajte.
- U smjesu dodajte i suhe sastojke: bezglutenski miks brašna, laneno brašno, krumpirov škrob, prašak za pecivo i cimet. Kada sve dobro izmiješate, trebali biste dobiti kompaktnu smjesu. Smjesu možete rukama oblikovati u kuglice ili možete raditi slobodnije oblike tako da samo sa žlicom stavljate tijesto u vruće ulje.
- U dobro zagrijano ulje stavljajte manje količine tijesta te pržite dok fritule postanu zlatno smeđe. Kada su gotove, izvadite ih i stavite na papirnati kuhinjski ručnik kako bi upio višak ulja.
- Prije posluživanja posipajte ih šećerom u prahu, a najbolje ih je pojesti dok su još mlake!
Dobar tek!